MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR TURLADI!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Süper Lig´de maçlarını ciddi bir şekilde oynayan ve rakiplerini hafife almadan sahaya çıkan Kayserispor´un kupa maçı biraz zor oldu. Deplasmanda Van karşısında oynadığı oyun ile taraftarını pek memnun etmese de maç saatinde yolculuk yapan futbolcuların yorgunluklarını öne sürerek böyle bir maçta zorlanılması anlatılabilir. Rakibin ciddi birkaç pozisyonunda kalede resmen devleşen Muammer aslında Van´ın tur atlama adına içinde beslediği duyguları da körelmiş oldu.

Kayserispor sahadan tek golle 1-0 galip ayrılarak adını bir üst tura yazdırmasını bildi. Yedek ağırlıklı bir maç oynandı desek de, kadro öyle ciddiyetsiz isimlerden oluşmuyordu. Uzun süredir forma giyemeyen Asamoah´ın dahi yer aldığı maçta golde bu oyuncudan geldi. Maçta sadece Asamoah değil aynı zamanda lig maçlarında kadroda yer alamayan veya sahada uzun süre forma şansı bulamayan tüm oyuncular vardı. 

Yaşanan pozisyonları şöyle bir süzecek olursak, Kayserispor´un defans hattında ciddi sıkıntıların olduğunu belirtebiliriz. Ceza sahası içinde ve önünde 3.Lig´de yer alan Van Büyükşehir Belediyespor´lu oyuncular ciddi pozisyonlarla karşı karşıya kaldılar. Tecrübe eksiklikler ve yazımın başında belirttiğim gibi kaleci Muammer faktörü rakibin ataklarının sonuçsuz kalmasına neden oldu.

Kayserispor rakibi Van´ı yenerek adını bir üst tura yazdırmış oldu. Darısı lig maçlarına?