MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR VE BELLONA AGÜ´NÜN KUPA MAÇLARI

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Her iki temsilcimizde kupa müsabakalarında rakipleriyle karşı karşıya geldiler. Futbolda Kayserispor finale kalmak için rövanş maçında deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşırken, Avrupa Kupası finalinin ilk maçında ise Bellona AGÜ Spor, Kadir Has Spor Salonu´nda Yakın Doğu Üniversitesi´ni konuk etti. Öncelikle Kayserispor´un sahaya galibiyet için çıktığı düşünen sporseverler yanılmasınlar.
Çünkü Kayserispor´da futbolcular her ne kadar tam kadro gibi sahada yer alsalar da bir yerlerini, incitmemek için ellerinden geleni yaptılar. İlk maçta 3-0 mağlup olan temsilcimiz rövanşta da sahadan 3-0 mağlup ayrılarak kupa defterini kapamış oldu. Yani anlayacağınız bir kupa finali hayali böylelikle avuçlarımızın içinden kayıp gitti. Zaten ligde durumu iyi olmayan Kayserispor için artık varsa yoksa lig.
BELLONA AGÜ İLK MAÇI KÖTÜ KAYBETTİ
Bellona AGÜ Spor´ Avrupa Kupası ilk maçında sahasında ligin ve bu kupanın en güçlü ekibi Yakın Doğu Üniversitesi´ni konuk ettiği maçta ilk dakikalardan itibaren istediği oyunu bir türlü salon içinde yansıtamadı. İlk periyotta özellikle rakibin etkili hücumu ve savunması oyuncularımızın zaman zaman sıkıntı yaşamasına neden oldu. Kötü hücumlar ve potada bir türlü istenilen sayıların bulunamamasına ancak ikinci periyotta çözüm bulunabildi. Bir ara aradaki sayı farkını 2´ye kadar indiren Bellona AGÜ´de oyuncular son saniyeleri iyi değerlendiremediler. İlk yarı tam istenildiği gibi tamamlanmasa da, daha sonrasındaki periyotlarda oyun disiplini yönünden bazı oyuncuların hala istenilen performansı sergilememesi bende hayal kırıklığı oluşturdu. Mazic bu maçta yıldızlaşarak attığı sayılar ve performansı ile takdir topladı. Ama bu söylemeleri Lara için söylemek çok zor?