MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR VE ERCİYES DAĞI!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Kayserispor hafta sonunda oynayacağı Ankaragücü maçına yoğun bir tempoda hazırlanamaya devam ediyor. Ligde alınan galibiyet sonrasında üst sıralar konusunda diğer takımlarla birlikte hedef yükselten sarı-kırmızlılar da Başkan Erol Bedir´in, yerel seçimler nedeniyle belediye başkanlığına seçilen isimleri ziyaretinde gündem futbol ve Kayserispor´un bu sezon hedefinin neresi olacağıdır. Yerel yöneticilerimiz her ne kadar takımın yanında olduklarını her platformda dile getirseler de, hedef olarak bu sezon alınan puanlardan sonra Avrupa´yı gözlerine kestirmiş oldukları da aşikar bir şekilde karşımıza çıkıyor.

Kayserispor´un bu denli yükselişi ve ligde fırtına gibi esmesinde hem taraftarın, hem de yerel yöneticilerin büyük katkısının olduğunu belirtmeliyim. Yerel yönetimlerin başında olanlar, takımın mali anlamda yükünü omuzlamakla bu işte taşın altına ellerini koymuş oluyorlar. Lakin gelinen nokta da bu desteğin ne kadar olduğu ve yeterli mi, yoksa yeterli olmadığımı konuşuluyor. Her ne kadar farklı söylemler olsa da, Kayserispor´un bu şehrin önemli bir markası olduğunu düşünerek desteğin fazla olması Kayseri´ye menfaat sağlayacaktır. Yani demem o ki, son günlerde kamu bankaları aracılığıyla yapılacak olan bir kredi oluşumu, ne kadar gecikirse futbolcuların mali anlamda huzursuzlukları da o denli orantılı olarak katlanacaktır. Bunlara mahal vermemek için destek konusunda biraz daha artırım yapılmalıdır. Mevcutta yönetim ne kadar borç yükü ile mücadele etse de, bu durumların bir ucundan tutulması onlara da bu zorlu zamanda umut verecek ve takım gelecek için hesaplar yapmaya başlayacaktır.

Bakınız bu konuda söyleyeceklerim tam olarak bitmedi. Bence yaz kampları ve bunlara ek olarak takımın maliyetlerinde düşürülme olaylarında Erciyes Dağı ve buraya yapılacak olan sahalar ile spor komplekslerinin biran önce ele alınması geliyor. Erciyes´in sadece kış sporları için değil, yaz dönem başında diğer sporlar içinde önemli bir merkez haline gelmesi için çalışmalar yapılmalıdır?