MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR VE ERCİYESSPOR


Bu sezon çalışmalarına farklı bir konseptte başlayan her iki kulübün gelecek için atacağı adımlar merakla beklenirken memlekette farklı konular konuşulmaya devam ediyor. Kayserispor ve Erciyesspor açısından bakıldığında spor kamuoyunun konuşması gereken türbinlerin doldurulması, kulüplerin mali yönden daha fazla nasıl kazanımlar elde edeceğini araştırılmasıdır. Kamuoyunda konuşulanların taraftar nezdinde kimsenin hoşuna gitmediği görülüyor. Kayserispor, taraftar sıkıntısı yüzünden son yıllarda bir hayli zor durumda. Zira Kayseri Erciyesspor da aynı durumda. Her iki takımın ligde yoluna devam ettiğini düşünürsek, futbolda önemli olan sahada oynayan futbolculara tribünden gelen destektir. Kayseri Erciyesspor için belki kongre takvimleri ya da farklı söylemler konuşabiliriz.
Onların durumunu bir kenara bırakacak olursak Kayseri Erciyesspor´da önemli olanın taraftar kitlesini stada toplayabilmek değil, kendilerini yönetebilecek bir yönetim belirlemektir. Kayserispor sahasında oynadığı karşılaşmalarda dahi bir deplasman takımı hüviyetinde mücadele ediyor. 3 veya 4 bin taraftar tribünde takımına destek verirken geride kalan yaklaşık 28-29 bin kapasiteli koltuklar boş bir şekilde kalıyor. Taraftar kitlesini tribüne çekebilme adına nasıl bir çalışma yapar sarı-kırmızılı yönetim bilemem ama bence kamuoyunun bu konuda tartışma başlatması gerekiyor.
Taraftarsız maçlar oynamak Kayserispor´a çok büyük kayıplara neden oluyor. Kayserispor demişken ligdeki durumu sıkıntılı olsa da futbolun bir gösteri sanatı olduğu kadar kişilerin kendi becerileri ve çabalarıyla sonuca ulaşabilecekleri bir takım oyunu olduğu da unutulmamalıdır.
Gelelim K.Erciyesspor´a dedim ya kapanmayla yüz yüze olan bir takım var. Mavi-siyahlılar karşımızda böyle bir durumdayken taraftarın türbinde desteklemesi ya da bir başka döngü içerisine girmesini bir kenara bırakıp taraftarın bence yetkililere bu takıma sahip çıkması için çağrıda bulunması gerekiyor. İlk dönemlerde bir grup taraftar bunu yapmış olsa da artık bıçak kemiğe dayandı. Kayseri Erciyesspor eğer ki sahip çıkılmazsa kapanacak. Bunu herkes bu şekilde bilmelidir. Yani Kayseri Erciyesspor kapanırsa bu kayanın altında herkesin kalacağı da bilinmelidir?