MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR VE ERCİYESSPOR


Kayserispor, Süper Lig´de Antalyaspor´la haftanın kapanış maçında karşı karşıya gelecek. Bu maçın önemli olduğunu bilen futbolcular özellikle alacakları galibiyetle ligdeki durumlarının da yükseleceğinin farkındalar. Ancak galibiyet derken rakiplerin hafta sonunda oynanan karşılaşmalarda aldıkları sonuçlardan dolayı Kayserispor galibiyet almaya mecbur. Süper Lig´de çok çetin geçen ilk haftalarda kimi takımlar istedikleri puanları alamazken kimileri ise şans faktörü ile hanelerine galibiyetleri yazılmasını bildiler. Geçtiğimiz hafta oynanan Antep maçında Kayserispor´un ne yapağı hep soruldu ve alınan galibiyet sarı-kırmızılılara derin bir nefes aldırdı.
Diğer yandan bu hafta özellikle bu durumun şans eseri olmadığını göstermek için galibiyetlerin seri halde devam etmesi gerekiyor. Taraftarın sadece skora değil diğer yandan ligdeki duruma göre de takım ve teknik heyeti değerlendirdiği unutulmamalıdır. Bakınız Kayserispor´da böyle bir durum söz konusu iken Erciyesspor´da ise tamamen farklı bir görüntü var. Çünkü alınan skor veyahutta ligdeki durum değil takımın sahaya çıkıp çıkmadığına göre Erciyesspor değerlendiriliyor. Mali imkânsızlıklar nedeniyle bir türlü belini doğrultamayan Erciyesspor´da ise yine bu hafta bir mağlubiyet daha alındı. Aldığı sonuçtan daha çok takımın sahaya çıkması benim için önemlidir.
Çok kısa bir süre sonra Erciyesspor´da kayyım heyeti genel kurul gerçekleştirecek. Umut ediyorum ki onlar yönetime bir talipli bulmuşlardır. Yoksa Erciyesspor´un genel kurul tarihinden sonra sahaya çıkması veya aldığı sonuçlar önemini kaybedecek. Kulüp artık tarihte tozlu bir sayfada yer almak zorunda kalacak. Eğer bir sahip çıkmazsa kulübün kapısına kilit vurulacak?