MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR VE ERCİYESSPOR İÇİN BEKLEYİŞ!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Kayserispor´da farklı bir hafta yaşanacak. Türkiye Kupası, lig maçı ve olağanüstü genel kurul derken bu hafta yaşanacak olanlar Kayserispor taraftarını da heyecanlandırıyor. Cumartesi günü yapılacak olan genel kurul öncesinde kimsenin ağzını bıçak açmazken oynanacak maçlar öncesinde ise futbolcular mali tablodaki bilinmezliğin çözüme kavuşturulmasını bekliyorlar. Özellikle alacağı olan futbolcular var deniyor ki, bazıları bu konuda federasyon kanalını bile kullanmışlar. Yani kısacası nelerin yapılacağından daha çok yapılmayanlar bu hafta gündemde konuşulacak. Oynanacak olan maçlardan daha çok olağanüstü genel kurulda ortaya çıkacak bir aday olacak mı sorusuna odaklanıldı. Bu konuda bazı tahminler yapılsa da henüz net adımlar atılmadı.
Genel kurula bir gün kalana kadar da bu konuda net bir adımın atılmasını beklemiyorum. Şehrimizdeki iş dünyası, kulüp başkanlığı veya yöneticiliği konusunda pek hevesli durmuyor. Kimileri kamuoyunda konuşulan borç yükünden bahsediyor, kimileri ise zaman kavramından. Yani bilinmezlik her geçen saat biraz daha taraftarı strese sokuyor. Yönetim çıkmazsa ne olur diyenlerin ve kayyım konusunu dillerinde dolandıranların da sayısı artmaya başladı. Sahi kayyım gerçekten olur mu? Bu konuda Erciyesspor´a bakmak gerekir.
Bakınız kimse sahip çıkmayınca Erciyesspor kayyıma kaldı. Sonrasında ise yönetim seçildi, istifa etti ve şimdi gözler mahkemenin vereceği kararda. Hakim bu sefer Erciyesspor´u ya kapatacak, ya da kayyım ile yola devam edilmesini isteyecek. Umarım kayyım ile yola devam der de; futbolcular mücadele ederek lig sonunu getiriler. Erciyesspor´da hal bu şekilde olunca, ilimizde bir anda Kayserispor´da aynı kaderi yaşar mı sorusunu akla getiriyor. Yaşayalım görelim demekten başka bir sözde şu anda aklıma gelmiyor?