MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR VE SERGEN YALÇIN!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Süper Lig temsilcimiz Kayserispor´un deplasmanda Beşiktaş karşısında aldığı beraberlik maç sonrasında çok konuşuldu. Daha önce de Galatasaray ve Fenerbahçe karşısında galibiyetler alsa da, rakiplerin bu sezonki durumlarının zayıf olması nedeniyle bu başarılı sonuçlar pek dile getirilmemişti. Beşiktaş´la başa baş bir oyun sergileyen Kayserispor ve teknik sorumlu Sergen Yalçın için maç sonrasında spor kamuoyunda olumlu eleştiriler yapıldı ve bu da beni sevindirdi.
Sergen, yaptığı kadrodan tutun da futbolcuların çalışmasına kadar birçok konuda inceden inceye söylemlerde bulundu. Hatta konuşmasının bir bölümünde kadrodaki oyuncuların da ara dönemde idman yapamadığından bahsederek yine federasyon tarafından ayarlaması yapılan kupa maç saati ve gününe atıfta bulundu. Sadece bir konuda, Sergen Yalçın´a katılmadığımı belirtmek isterim.
Sergen Yalçın maç sonrasında sadece ve sadece ligde kalmayı düşündüklerini belirterek bu durumun dışında başka bir düşünceleri olmadığını söylüyor. Ama baktığınızda ligin alt sıralarından kurtulan bir ekip var ve en yakındaki rakiple arasında 7 puan fark oluşmuş durumda. Bu nedenle Sergen Yalçın´ın, Gaziantep maçını da galibiyetle tamamladıktan sonra farklı hedefler için yönelmesi gerekiyor. Mesela Türkiye Kupası rövanşı veya sezonu ilk 10 takım arasında noktalamak.
Sergen Yalçın hatta federasyon eski başkanlarından Şenes Erzik de bir eklemede bulunuyor. O da; Sergen´in kendisini geliştirerek Türk Milli Takımı için önemli çalışmalar yapacağı?