MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR YİNE BAŞARDI!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Süper Lig´de şampiyonluk için koşuşturan Beşiktaş ile deplasmanda karşı karşıya gelmek öyle kolay olmuyor. Tribün baskısının yanı sıra hakemlerin de birçok kararda etkilenmesi bir klasik olmuş. Birçok karşılaşmaya başlamadan önce sahadan en azından bir puan alsaydık dediğimiz olmuştur. Tıp ki bu karşılaşma öncesinde de Kayserisporlu futbolcuların ve taraftarların söyledi gibi. Bu karşılaşmadan 1 puana bile başarı dinebilecek bir durum karşısında, sarı-kırmızlı futbolcular da maçın daha ilk dakikasından itibaren ortaya koydukları oyun ve performansla herkesimin dikkatini çekti.
İlk 10 dakikalık zamanda ev sahibi ekibin baskısını iyice kalesinde ve ceza alanında hisseden Kayserisporlu oyuncular daha sonrasında ellerine aldıkları oyun kontrolü ile resmen Beşiktaş´a kök söktürdüler. Buldukları bir pozisyon vardı ki, Umut tarafından kaleye gönderilirken top ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. Diğer yandan çizgi üzerinden çıkartılan pozisyon ise izleyicilerin saçlarını yolmalarına en büyük etkendi diyebilirim. Maçın ikinci yarısında ise resmen gol düellosu vardı.
Bir Kayserispor, bir Beşiktaş gol atıyordu. Karşılıklı atılan gollerle ikinci yarıda maçı izleyenler 4 gol gördü. Kayserispor kaçtı, Beşiktaş kovalı; Beşiktaş kaçtı, Kayserispor kovaladı. Seyir keyfi çok yüksek maçta, her iki takımda bir puana razı oldu. Kayserispor böylelikle 3 büyükler denen takımlara ikinci yarıdaki lig maçlarında kaybetmeyerek, ne kadar derli, toplu ve inanmış bir şekilde olduğunu gösterdi. Helal olsun?