MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR YUMRUĞUNU MASAYA VURMALI

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Kayserispor, Süper Lig´de aldığı sonuçlarla dikkat çekmeye devam ediyor. Özellikle en son oynanan Beşiktaş maçı ve sonrasında yaşananlar, takımın ligdeki yeri konusunda da etrafına rahatsızlık açıkça ortaya konulmuş oluyor. Alanya maçı sonrasında yaşanan olaylar ve Beşiktaş maçı derken, Başkan Erol Bedir´in daha öncesinde kaybedilen puanlarla ilgili söylemleri, takımın bu sezon hem dikkat çektiğini, hem de daha fazla yükselmemesi için lobi faaliyetlerinin devreye girdiğini gösteriyor. Beşiktaş maçı sonrası Başkan Erol Bedir ?Hakkımızı her platformda ararız´ demişti. Hatta ?Ölünce de hakkımızı oradan alırız´ söylemine gelebilecek bir ifade de bulundu.

Gerçekçi olmak gerekirse futbolda hakkımızı alacaksak şimdi ve zamanında almalıyız. Yoksa gecikmiş olan hak bizim için yeterli olmayacaktır. Kayserispor´un ligdeki durumu ve diğer takımlarla koordinasyonu, bu konuda yapılacak bir organizasyon için yeterlidir. Bu yüzden Kulüpler Birliği pek fazla bir işe yaramasa da, Kayserispor diğer Anadolu takımları ile birlikte Federasyon ve Federasyon´un diğer alt kurullarına baskı yapacakları oluşumlar içinde bulunabilir. Amacımız ise bundan sonraki maçlarda hakkımızın gasp edilmemesi.

Unutulmasın ki, Başkan Erol Bedir hak arayışı konusunda başarılıdır. Şimdi bunları belirtirken, oturup bekleniyor düşüncesi ortaya atılmasın. Çünkü başkanın daha öncesinde Erciyesspor´da yönetici olduğu dönemlerde nasıl hak arayışı yaptığını yakinen biliyorum. Hakemlerin nasıl şehir dışındaki yerlerde gözlem altında olduğundan tutun da diğer konulara kadar, başkan birçok durum hakkında deneyimli birisidir. Bu nedenledir ki, tüm sporseverlerin ki özellikle futbolseverlerin dikkatini çekecek organizasyonlar, bundan sonraki maçlarda herhangi bir hak gasbı yaşamamızı sağlayabilir?