MUSTAFA GÜRBÜZ


Kayserispor araya moralli girmek istiyor


 

Süper Lig’de bu hafta oynanacak karşılaşmalardan sonra lige kısa bir ara verilecek. Milli maçlar dolayısıyla verilecek olan bu ara öncesinde oynayacağımız maçın önemi, bir kat daha artmış oldu. Uzun bir ara olacak ama bu aranın belki faydaları da olacak. Mesela uzun süredir sakatlıkları bulunan isimler, verilecek bu arada iyileşip yeniden kadroya dâhil olabilirler. Sadece aranın bu faydası var desem de, bir de araya moralli girmek önem arz ediyor. 

Ligde aynı puana sahip olan iki takımın oynayacağı maçta her ne kadar evinde oynayacak olan Alanyaspor’un bir avantajı var gibi görünse de, ben bu karşılamada temsilcimizin bir sürpriz yaparak tüm tahminleri alt üst edeceğini düşünüyorum. Zor bir maç olacak. Bu konuda bir itirazım yok ama yine de saha içinde motivasyonu yüksek olanın kazanacağı bir maç için fazla bir söz söylemeye gerek yok. Alanyaspor’un tehlikeli bir takım olduğunu birçoğunuz gibi düşünsem de, Mondihome Kayserispor’un bu konuda bir sürpriz yapma olasılığının olduğunu da bu söylemimin peşinden eklemek isterim. 

Tarih her zaman tekerrür edecek değil ya. Bu defa Burak Yılmaz gözetiminde çalışmalarına devam eden temsilcimizin bir sürpriz yapma olasılığı var. En azından takımın başında sahaya çıkacak ve oyuncuları taktiksel olarak da uyarabilecek. Geçen hafta bir nebze olsun bu işi cam ardından yapmak istedi. Şimdi saha kenarında yerini alacak ve rakibi yenmek için mücadele edecek. Alınacak galibiyetin anlamı büyük. Ama birde bu işin tersi var, onu ise şu anda hiç düşünmek istemiyorum…