MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR, BELLONA KAYSERİ VE TMSF!

OFANSİF - Mustafa GÜRBÜZ


Bugünlerde kafam bir hayli karışık. Bir tarafta futbolda yaşadıklarımız, bir tarafta da basketboldaki kimsesizlik. İşin neresinden baksam diye düşünüyorum ama bir türlü çıkış yolu bulamıyorum. Kayserispor geçtiğimiz sezona bakarak bir anlamda mali olarak rahatlamış olsa da, bir türlü saha içinde tam olarak istenileni veremeyen tavrı can sıkmaya devam ediyor. Son olarak Hatay’da oynanan maçtan sonra futbolcuların sezon başı çalışmalarında yetersiz kaldığı görünümü, rakiplerin dişli bir şekilde 90 dakikayı çıkartır halleri, beni bu konuda karamsarlığa sürüklüyor diyebilirim. En azından milli maç araları yaşanıyor da, takımdaki futbolcuları saha içindeki kondisyonlarını artıracak çalışmalar yapabiliyorlar. Umarım Galatasaray karşısında da diri oluruz ve rakibin baskısını kalemizin önünde kabul etmeyiz.

Diğer yandan basketbol için hala işin bir çözüme kavuşamaması gerçekten can sıkan bir diğer nokta diyebilirim. Kayseri kamuoyuna belki de ilk defa bu köşeden seslenmiş ve işin renginin gün geçtikçe daha da kötüleştiğinden bahsetmiştim. İlimizde spora gönül verenlerin sesiz kalmadığı Bellona Kayseri Basketbol konusunda hala sponsorluk için çözüm odaklı bir girişimin olamaması okların hedefini TMSF’nin üst yönetimine doğru çeviriyor dersem yanlış bir ifade olmaz. Kayseri’de nasıl bir yol izlendiği konusunda her ne kadar Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin’in bilgisi olsa da, bazı duvarların CEO tarafından da aşılamadığını anlıyorum. İlimiz siyasetçilerinden her sorunu olanın kapısını çaldığı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’ye olayın cereyan ettirildiğini de biliyoruz. Özhaseki’nin de bu konuda girişimleri oldu. Ama hala TMSF’nin üst yönetiminde çözüm konusunda bir işaret olmadı. Bu da kulübün kapısına kilit vurulmasına neden olacak gibi görünüyor. Bellona Kayseri Basketbol bu haliyle kalırsa inanın Kayseri açısından büyük bir yıkım olur. Bir kadın takımına bile sahip çıkamayan Kayserim’de bu saatten sonra ne denebilir ki?

Bu arada ilimizde üst makam olan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın da bu şehrin ağabeyi olarak sahip çıkacağını düşünüyor ve ilimiz siyasileri umarım bu düzenin değişmesinde rol oynayacaklara fırsat vermezler diyerek noktayı koymak istiyorum…