MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR İÇİN İKİ ÖNEMLİ MAÇ…

OFANSİF - Mustafa GÜRBÜZ


Kayserispor zorlu bir sürecin içerisine daha giriyor. En azından alabileceği puanlarla ligde kalmayı planlasa da, bu konuda son söz yine saha içinde yer alan futbolcuların olacak. Sarı-kırmızılılar ligde kalan haftalara baktığımızda iki önemli rakiple, Konya ve Gençlerbirliği ile önemli maçlara çıkacak. Her iki takımda aslında bizim ligin alt tarafındaki rakiplerimiz. Her ne kadar Konya biraz daha bu işi koparmış gibi olsa da, yine de bizim hiçbir sorun yaşamadan galibiyeti almaktan başka çaremiz yok. Konya maçı ve birkaç gün sonrasında oynayacağımız Gençlerbirliği. Ardı ardına oynanacak bu iki maç için ciddi bir hazırlık gerekiyor. 4 gün içinde oynayacağımız bu iki maçta alacağımız sonuçlar, bizim ligdeki yolumuzu da belirleyecek.  

Ligin alt tarafında yer alan takımlar derken, rakiplerimizin fikstürlerinin zor gibi göründüğünü belirtenleriniz olabilir. Onların zor dediğiniz fikstürden istedikleri puanları çıkartacak kadro içindeki şekillenmeleri var. Bu nedenle düşüneceksek, biz kendimizi düşünelim ve oynayacağımız karşılaşmalardan nasıl iyi sonuçlar alırız buna odaklanalım.

Ligin alt tarafı kaynayan kazan diye daha önceden belirtmiştim. Ligden düşmesine kesin diye baktığınız takımlar seri galibiyetlerle bir anda üst sıraları zorlayarak ligde kalma konusunda sizden daha avantajlı duruma geçebiliyorlar. Hal böyle olunca da onlar yapabiliyorsa biz neden yapamıyoruz diye söylenmeye başlıyor ve durumların değerlendirmesini yaparak, negatif düşüncelere sahip oluyoruz. Umarız bu durumlardan şu iki maçta sıyrılırız ve daha güzel sonuçlar için ilerisini mutlu bir şekilde bekleriz…