MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR VE TARTIŞILAN HAKEM KARARLARI…

OFANSİF - Mustafa GÜRBÜZ


Süper Lig’de son oynanan Ankaragücü maçı sonrasında hemen hemen her kafadan takımın oyunu ile ilgili yorum gelse de maçın hakemleri veya verdikleri kararlar konusuna pek değinilmedi. Özellikle daha maçın başında iptal edilen golden tutun da ‘VAR’ denen sistemin bu maçta da olmak üzere bize yapılan faullerde devreye girmemesi konuşulmadı ve yorumlanmadı. Ta ki, yaygın basında hakemlerin verdikleri kararların yanlış olduğu ana kadar. Yani anlayacağınız maç içinde hakemlerin verdikleri kararlar yüzünden kayıplar yaşandı.

Buraya kadar geldiğimiz noktada şimdi gözler karşılaşmalarımızı yöneten hakemlere çevrilmiş oldu. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da, bir açıklama yaparak işin takipçisi olacaklarını söylemiş. Umarım geç kalmamışlardır. Çünkü biz bu konuda aylardır ne olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Yönetim Ankara’ya gidiyor ve burada yaşadıklarını ve sıkıntıları dile getiriyor. Ne kadar dertlerini anlatsalar da, aklımın almadığı 5 ya da 6 hakemin devamlı olarak evirilip, çevirilip ya ortada, ya da VAR sisteminin başında bizim maçlarımıza çıkmalarıdır. Allah aşkına bunda nasıl kasıt aramayayım.

Bakınız geçenlerde Rıdvan Dilmen bir açıklama yaptı. Hakem camiası hakkında yenilir, yutulur cinsten değildi bu açıklama. Söylediği bazı bölümler var ki, benim de uzun zamandır dillendirdiğim durumu bir de Rıdvan Dilmen yaygın basında belirtmiş. Dilmen diyor ki, “Türkiye’de 2 aydır maçları hakemleri belirliyor. Tesadüf değil, 4 büyükler lap diye bir anda ilk 4'e yerleşiyor. Türkiye’de hakemlik müessesesi yoktur ve Serdar Tatlı benim için hakemliğin olmadığı bir müessesenin başındadır. Serdar Tatlı'nın da beceremediğini gördüm.

Türkiye'de tebrik etmeyeceğim tek şey, hakemler ve bu VAR operasyonu. Bunlar komik. Bırak fairi, tamamen zıvanadan çıktılar. Teknoloji yokken hakemler çok konuşuluyordu ama artık iz bırakmama falan yok, iz bıraksam ne olur diyorlar. Allah Türkiye'deki futbolseverlere sabır versin.

Serdar Tatlı belki düzeltir diyorduk, o da beceremedi. Kim şampiyon olursa olsun, 34 haftalık periyotlar için eskiden normal derdim, oyun ile şampiyon belirleniyor derdim ama sezonu hakemler belirleyecek ve komiteler. Tahkim'i, disiplini, federasyonu, hakemi, VAR'ı, AVAR'ı, kılı, tüyü neyse..."

İşte aylardır belirttiğimiz gibi sadece ilk sıralarda olacak takımları değil aynı zamanda düşecek takımları da ne yazık ki hakemler belirlemeye çalışıyorlar. Bu konuda da iki sezondur Kayserispor ile yoğun bir şekilde oynuyorlar. Bu şahıslara dur denmezse istenmeyen olaylarla daha önce karşılaştık yine karşılaşabiliriz…