MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR ZORU BAŞARIYOR!

OFANSİF - Mustafa GÜRBÜZ


Kayserispor uzun süredir sıkıntılı durumlar oluşturduğu ligde, belki de ilk defa aldığı bu galibiyetle umutları önemli bir şekilde yeşertmiş oldu. Sivasspor’dan puan almasının imkân dâhilinde olmadığını, maç öncesinde kime sorsanız ‘evet alamaz’ derlerdi. Lakin ortaya konan oyun ve alınan galibiyet umulmayan bir sonucu, yani sarı-kırmızılıların ligde kalması konusunda inancı kalmamış tüm sporseverleri yeniden bu heyecana ortak etti. Ligin boyu ne kadar kısalsa da, rakiplerin gücü ne kadar fazla olsa da, bir hedef ortaya koyup da ona inanan insanlar varsa, işte bu hedef sonuna kadar kovalanır. Bakın Sivasspor bu haftaya kadar ligde bu sezon kendi evinde hiç maç kaybetmemiş ve gol atmadığı takımda yoktu.  

Kayserispor’da futbolcular sahada ortaya koydukları istek ve inançla galibiyeti, Sivasspor karşısında almasını bildiler. Burada işin mutfağına da bakmak gerekiyor. Kayserispor’da Başkan Berna Gözbaşı ve ekibinin de, daha önce belirttiğim gibi ligde kalma konusunda futbolcuların kulaklarına bir şeyler fısıldadıklarını duymuştum. Demek ki, bazı zaferler için motive konusunda her unsuru kullanmak gerekiyor. İşte Kayserispor’un da ligde kalması halinde bu motivasyonun ne kadar önemli olduğunu hep birlikte görüyoruz. Motivasyon kimi zaman ilgi kimi zamanda maddiyattır.   

Kısacası oynanacak 5 hafta içinde umutlarımızı korumalı ve rakiplerin puan kaybettiği bu haftalarda alınacak puanların ne denli önemli olduğunu, cetvelde bir kez daha görmenin keyfini yaşamak ümidiyle galibiyette emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Beşiktaş maçından da, puan veya puanlar almak umuduyla…