MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR’A ‘HALİL UMUT MELER’ GELİYOR

MUSTAFA GÜRBÜZ


 

Süper Lig’de geri sayım devam ediyor. Pazar günü sahasında Hatay ile karşılaşacak olan temsilcimizde keyiflerin yerinde olması maç öncesinde yönetimin de yüzünü güldürüyor. Karşılaşmayı futbol dünyasında adını sıkça zikrettiğimiz bir isim yönetecek. Halil Umut Meler! Geçen hafta derbi maçı sonrasında yönetim şekli nedeniyle Avrupa’dan maçlar için davet aldığı ifade edilmişti. Umarım bu başarılı grafiğini bizim maçta da sürdürür. Ne de olsa yaşadığı onca olaydan sonra hakem camiasında bazı köklü değişimler için düğmeye basılmıştı. VAR konusunda pek de iyi düşüncelere sahip olmasam da, maçın seyrini en azından sahada yer alan hakemlerin değiştirmeyeceklerini umuyorum. Hatay ile oynayacağımız karşılaşma öncesinde yönetim de yine üzerine düşeni yaptı ve bilet fiyatlarında sembolik bir rakam belirleyerek bazı tribünleri bu fiyattan taraftara açtı. Gelinen nokta aslında her yapılanın sonuçta galibiyete uzanan bir araç olduğudur. Bu nedenle pazar günü öğle saatinde oynayacağımız maçta bizim de alt taraftan kurtuluş maçı olarak lanse ettiğimiz bu maçı kazanmamız gerekiyor.

Kayserispor’da futbolcuların morallerinin iyi olduğundan söz etmiştim. Aslında bazı sakatlıklar bu zamana kadar sürdü ve bunlarında can sıktığını geçtiğimiz yazılarda paylaşmıştım. Umarım yeniden arkadaşları ile çalışmalara başlayan oyuncularımızın sorunları tamamen ortadan kalkmıştır da, en azından bu hafta sahada yerlerini alabilirler. Bu konuda her ne kadar orta alandaki büyük beklentilerim olan Mehdi için bazı söylemlerim olsa da, defansın da üzerine gelecek baskıları rahatça atlatması ve kalecinin işini kolaylaştırması gerekiyor. 

Mehdi konusunda ilk haftalarda iyi söylemlerim olsa da son oynanan Rize maçında orta alanda biraz sanki yalnız kalmış bir hava sezinledim. Orta alanda baskımız olayınca ileriye de topu rahatça götüremediğimizi görüyorum. Bu konuda her ne kadar ‘Morte için topu taşıyor’ desek de, o da son vuruşlarda sporunlar yaşıyor. En azından kale önüne kadar getirebildiği topları pas olarak arkadaşlarına çıkartabilse, belki de gol asistinde kral olur. Ama dediğim gibi bunlar için hala zamana ihtiyacımız varmış…