MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR´DA 40 PUAN VE ÜSTÜ!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Süper Lig temsilcimiz Kayserispor´da son günlerde ortaya konan oyun, taraftar kadar maçı takip edenleri de pek memnun etmiyor. Maçlarda hemen her hafta farklı sonuçlarla karşı karşıya kalınabiliyor. En güçlü ekip dediğimiz takımlar dahi, ligin altındaki diğer takımlara karşın puan mücadelesinde istediklerini alamıyorlar. İş böyle olunca da taraftar, ilk yarıda ne gördüyse onu yeniden yaşamak istiyor.

Ligde durumun böyle olacağını hatırlarsanız hem televizyondaki programda, hem de bu köşedeki yazılarımda sizlerle paylaşmış ve çok dikkatli olunması gerektiğinin altını kalın bir şekilde çizmiştim. Ligdeki takımlar ikinci yarı ile birlikte kadrolarını güçlendirdikleri gibi bir de, bu işin masa başındaki oturmaları olduğunu söylemiştim. Şimdilerde bu söylemler bir kez daha hatırımda canlandı. Kayserispor´da Başkan Erol Bedir ve yöneticiler de aslında ikinci yarıda oyunun ne derece zorlu olacağını bildiklerinden, alınacak puanlarla 40 ve üzeri olması durumda hedeflerinde büyük değişimlerin olacağını belirtmişlerdi.

Bakınız Kayserispor şimdi, 35 puanda yoluna devam ediyor. Geride daha 13 maç var ve bu durum karşısında da ortaya konan hedefin de şimdilerde üstünde seyrediyor. Birkaç hafta daha ligde dalgalanmanın devam edeceğini düşünürsek, Kayserispor´un Avrupa Kupası kapısını aralaması için Antalya maçıyla birlikte 3 puan serisine başlaması ve yerini sağlamlaştırması gerekiyor. En azından üst üste alacağı iki galibiyet, rakipleri de geride bırakma adına önem arz ediyor.

Bakalım ilk haftada deplasmanda Antalyaspor ile ne yapacağız?