MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR´DA ALT YAPI VE TESİSLER!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Kayserispor geçen gün yazılı bir açıklamayla, hem altyapı durumunu hem de tesisleşmeyi paylaştı. Altyapı konusunda teknik heyetin yapmış olduğu çalışmaları ve antrenörlerin bazı futbolcular üzerinde hemfikir olmalarını değerlendiren Başkan Erol Bedir, yönetim kurulu olarak gelecek dönemlerde daha fazla altyapı oyuncusunu üst takımlara çıkartmak istediğini söyledi.

Yıllardır Kayseri´de futbolun önde olan bir branş olduğundan bahsediyoruz. Yaklaşık bir yıl içerisinde binden fazla müsabakanın yani futbol müsabakasının oynandığını gerek amatörde gerek profesyonelde gerekse farklı turnuvalarda gençlerin birbirleriyle mücadele ettiklerinden bahsediyoruz. Futbolun bu kadar yoğun yaşandığı bir şehirde ne yazık ki profesyonel takımımıza futbolcu yetiştirme konusunda fazla başarılı olamıyoruz. Bu durum, hem mali açıdan hem de manevi açıdan şehrimizdeki sporseverleri etkiliyor. Bakınız Kayserispor´un borcu ile ilgili bir açıklama yapıldı, yaklaşık 140 milyon Lira borcun olduğundan bahsedildi. Bu rakamlar hiç de azımsanacak küçük miktarlar değil.

Bir futbol takımı kendi yağıyla kavrulmadığı takdirde nerede bulunursa bulunsun işi çok zordur. Nitekim Kayseri´de sponsor firmalar, kamu kurumları ve iş dünyasının önemli isimleri zaman zaman destek olmaya çalışıyorlar ama bunların da bir sınırı ve sonu vardır. Bu nedenledir ki Kayserispor´un altyapıya vermiş olduğu desteği sonuna kadar götürmesi gerekiyor.  Biz sporseverler de bu konuda öncülük eden insanlara, yönetimlere destek olmalıyız. Kayserispor, umarım altyapılardan yetiştirdiği futbolcularla hedefini gerçekleştirir.

Gelelim bir diğer konuya;  altyapı tesisleri.  Evet, Kayseri Erciyesspor alt takımının Hürriyet´te kullanmış olduğu tesisler bir protokol ile Kayserispor´a verildi. Bundan sonra futbolcu yetiştirme ile alakalı gerek altyapı tesisi gerekse yarı profesyonel alanındaki tesislerde Kayseri´de hiçbir sıkıntının olmaması gerekiyor.  Erciyesspor´un alt takımının tesisleri de Kayserispor altyapısına beş yıldızlı otel konforunda olacaktır. Bu yüzden tesislerin atıl halde bırakılmasındansa, şehrimize hizmet eden bir takımın hizmetine sunulması, bizleri sevindirmiştir. Emeği geçen başta Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç olmak üzere tüm ilgililere teşekkür ediyorum.