MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR´DA GİDİCİLER BELLİ OLUYOR!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Bu sezon yeni bir teknik kadro ile yola çıkacak olan Kayserispor´da futbolcuların nasıl bir kalıpta olacakları belirsizliğini sürdürüyor. Ertuğrul Sağlam ile yoluna devam edecek olan Kayserispor´da, öncelik oyun kurgusunun nasıl olacağıdır. Daha öncelerine bakacak olursak, belirli bir dizilim sıralaması yine Kayserispor´la olacaktır. Bu doğrultuda takımda da transferler yapılacaktır. Birde yabancı sayısındaki sınırlama dikkate alınınca kadroda ciddi ölçüde gidenlerle gelenlerin polemikleri kamuoyunda günlerce konuşulacaktır.

Kayserispor´da mevcutta yer alan birçok isim şimdilerde başka takımlarla görüşmelerine devam ediyorlar. Özellikle Espinoza ve Meleg de bu furyadan nasibini alan isimler oldular. Nikola, Amorim, Badji, Gyan gibi isimler ile yollar ayrıldı. Bu isimlerin dışında diğer Espinoza ve Meleg ile de yol ayrımı yaşanınca takımda yabancı sayısı da azalmış olacaktır. Bu arada Badji konusunda son kararı Ertuğrul Sağlam verecek. Sezon içindeki performansını masaya yatıran teknik heyet, yerli bir oyuncu ile bu mevkii doldurabilirse bu transferi de başlamadan bitirecek.

Kayserispor´da yerli oyuncular konusunda yönetimin elindeki listenin dışında Ertuğrul Sağlam´ın da gurbetçi ağırlıklı bir liste ile yönetime teklifte bulunduğu iddiası kulağıma geldi. Geçmiş yıllarda da birçok oyuncuyu kadroya kazandırma başarısı elde ettiklerini ifade eden isimlerin umarım yabancı konusunda atacakları adımlar daha özenli olur. Nitekim geçmişte de şimdilerde de yabancı oyuncu formatında gelip de, yatan isimleri artık görmek istemiyoruz. Buna ?alışamadı veya uyum sağlayamadı´ ne derlerse desinler, biz diğer takımlarda olduğu gibi uyum sağlayacak oyuncuları bulup kadroya kazandırmalıyız?