MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR´DA KONGRE VE KUPA!


Süper Lig temsilcimiz Kayserispor´da yöneticiler geçen gün akşam saatlerinde aldıkları bir kararla 17 Aralık tarihinde kongreye gideceklerini deklare ettiler. Alınan bu karar sonrasında bazı çevreler şaşkınlıklarını saklayamasa da ben bu konuda şaşırdığımı söyleyemem. Çünkü takımın mali konularda sıkıntı yaşadığını daha önceki yazılarımda ve televizyondaki yorumlarımda söylemiştim. Hatta bir programda ise ?sezon arasında mutlak Kayserispor kongre yapar´ demiştim. Görünen o ki Kayserispor´da yöneticiler içinde oldukları mali krizi pek aşamamışlar. Hatta boyut biraz daha büyüdüğü için şehrin ileri gelenlerine de olağanüstü genel kurul kararı alarak ?Biz artık tıkandık´ mesajı göndermeye çalıştılar.
Spor kamuoyunda aslında bu konu gün boyu konuşulup, tartışıldı. Hatta kongre zamanına kadar da tartışılacak gibi. İyi de kongreye gitme kararı alan ve yeni şekillenmeden bahsedilen Kayserispor´da işin başında olan yetkililer neden herhangi bir açıklama yapmıyor? Çünkü henüz zaman erken diye! Belirli bir süre kamuoyu tartıştıktan sonra inanıyorum ki, bu konularda bir netlik ortaya çıkacaktır. Gördüğüm kadarıyla Recep Mamur görevi bırakma düşüncesinde değil. Sadece yeni bir oluşum düşüncesinde, o da gerek şehrin yöneticilerinden, gerekse de Ankara´daki Sayın Bakan´dan destek olmazsa bırakacak. Ama bu iki mahfilden gelebilecek bir destek göreve devam etmesini sağlayacak. Her şey bu şekilde bir tabloyu karşımıza çıkartırken bir diğer konu ise yeni başkan adayı ismi olmaz mı? Aslına bakarsanız bal gibi de olur. Eğer ki destek verilecekse yenilerde olur, hatta daha fazlası da olur. Ama dediğim gibi hala bu konular tartışılmaya devam edecek.
Ha bu arada hafta sonunda ilimizde bir hayli ağır misafirler olacak. İstanbul´da yer alan Kayserili iş adamları. Umarım bu hafta çok iyi değerlendirilir ve başta Bakanımız olmak üzere yetkililerimiz bu takımlar için bir ortam oluşturur ve destek sağlarlar.
Gelelim kupa maçına! Burada fazla zorlanmadan ilk maçını kazanan futbolcuları kutluyorum. Rakip zaten karşısındaki takımın gücünü bildiği için fazla atak bir oyun sergileyemedi. Hatta Kayserispor ne zaman Boluspor´un kalesine gelse rakip futbolcuların yürekleri ağızlarındaydı. Çünkü Umut ve Murat iyi bir ikili oluşturmuşlardı. Bakalım diğer maçlar nasıl olacak?...