MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR´DA KÖTÜ OYUN!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Süper Lig´de bu hafta sahasında Konyaspor´la karşılaşan ve sahada berbat bir oyunla mağlubiyeti hak eden taraf olan Kayserispor´da, ruhsuz ve anlamsız oyunun nedeni sorgulanıyor. Konya karşısında alacağı bir galibiyetle, geçen hafta kaybedilen Göztepe maçını unutturacaklarını ifade eden futbolcular, sanki bir hafta boyunca yememişler, içmemişler ve biz bu maçta nasıl mağlubiyet alırız diye düşünmüşler.

Öyle bir mağlubiyet yaşadık ki, ne desem bilemiyorum. Maçın aslında konuşulacak bir yanı da yok. Kayserispor´un ortaya koyduğu bir oyun olsa, maçta şöyle yaptık da rakip bize şu şekilde cevap verdi diye bir nokta bulamıyorum. Hani derler ya, yenileceksen de oynayarak yenilde, en azından seni sevenler desinler ki, ?mücadele ettik ama gücümüz yetmedi.´

Diyorum ya Kayserispor´da futbolcular ne cesaret, ne inanç, ne de profesyonellik! Kısacası taraftarı için hiç bir değeri düşünmeden sahada mücadele etmiş gibi göründü.

Karşılaşmanın bitimiyle birlikte Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam dar bir kadrosunun olduğunu belirterek, futbolcuların küstürülmemesi uyarısında bulundu. Bunu ne kadar anlasam da, taraftarında sahada zevkli bir maç izleme kavramını da düşünüyorum. Bu iki karşıt durumda da tabi ki taraftarın yine bağrına taş basması gerektiğinin altını çiziyorum. Takım bizim takımımız. Ne söylesek de, ne yapsak da bu takımın iyiliği içindir. Ama futbolcular da bu maçı bir iç dünyalarında değerlendirsinler. Eğer ki, kendilerini haklı çıkartacak bir noktaları varsa herkes sussun diyeceğim. Ama Allah hakkı için maçı uzun uzadıya değerlendirip kendi özeleştirilerini yapsınlar?