MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR´DA KUPA ÖNCESİ

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Son haftalarda oynadığı maçlar ve aldığı sonuçlarla adından sıkça söz ettiren Kayserispor´da futbolcular kupa maçında oynayacakları Fenerbahçe maçına motive olmuş durumdalar. Oynanacak maç öncesinde yapılan eleştirilerde, maç programının değiştirilebileceği ihtimali üzerinde durulmuş ama federasyon tarafından bu durum uygun bulunmamıştı. Temsilcimizdeki futbolcular da bunun bilinci ve birazcık da bunun verdiği hırsla çalışmalarını sürdürüyorlar.
Yönetim her maçın ayrı bir final havasında geçtiğini vurgulayarak futbolcuları hem lige, hem de kupaya motive etmeye çalışıyor. Alınan sonuçlar aslında futbolcuları lige ve daha sonrasında oynayacakları maçlara farklı hazırlıyor hazırlamasına ama yine de her konuda olduğu gibi ligin bitmediğini düşünerek temkinli olmanın gerektiğine inanıyorum. Hedefteki takım olmasak da Kayserispor bu haftanın bitimiyle, alacağı sonuçlarla bu durumunu değiştirebilir.
Bu nedenle yapılması gereken final havalarında oynanan maçlarda alınan sonuçlardan sonra fazla bir abartı yapmadan sadece sonuçların yorumları yapılmalı ve akıllar hep oynanacak olan maçlara yönelmelidir. Ne de olsa Kayserispor ligin tabanından çıktı, artık düşme korkusu içinde diye bir durum söz konusu değil. 12 haftalık oynanmamış bir haftada alınacak çok puan olduğu unutulmamalıdır?