MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR´DA MENDES TRANSFERİ!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Kayserispor´da uzun süredir gidecek isimlerle ilgili söylemler olsa da yöneticilerin ?haberim yok´ şeklindeki açıklamaları, spor kamuoyunun konuşulan konuları arasında yer alıyor. Özellikle Mendes konusunda her ne kadar resmi bir teklifin kulübe daha öncesinde gelmediği belirtilse de, haber ajansları aracılığıyla Arap takımı ile anlaşma yaptığı Türkiye´den de duyulmuştu. Bu konuda son olarak Mendes´in, kulübe göndermiş olduğu yazı ulaştı. Nihayet Kayserispor bu futbolcuyla sözleşmesini para karşılığı fesih etmek durumunda kaldı. 

Şimdi gözler futbolcunun sözleşmesini kaç liraya fesih ettiğine çevrilmiş olsa da, bu konuyla ilgili üç aşağı beş yukarı bir fiyat ortaya çıkacak. Benim asıl söylemem gereken Mendes´in kaç liraya sözleşmesini feshettiği değil, bu futbolcuyla ilgili yapılan projeye şahit olmak ve beğenirsiniz-beğenmezsiniz ama başarılı bir sonuca ulaşılmış olmasıdır. Mendes bundan 2 yıl önce Kayserispor çatısı altında futbol oynarken sadece 20-25 dakika görev alan bir yapıdaydı. Hem teknik heyet, hem yönetim sık sık bu futbolcunun kadroda olabilmesi için çaba harcıyordu. O dönemlerde bir yöneticimize, ?Neden bu futbolcu üzerinde bu kadar ısrarcı oluyorsunuz?´ diye sormuştum. O da ?Bu futbolcunun gerekirse en iyi şekilde öne çıkması ve transferinin gerçekleşerek kulübün küçük de olsa bir miktar kazancının olması´ diye söylemişti. 

Bakınız 2 yıllık bir süreçte Mendes´de istenen hedef gerçekleşmiş oldu.  Kayserispor Kulübü geçen sezon bu futbolcuyu ilk 11´de zaman zaman da sonradan oyuna alarak göz önünde tuttu ve futbolcu şimdilerde Arap takımı ile anlaşma yaparak kulüpten ayrıldı. Geriye bir miktar da para kazandırmış oldu. Yani bedavaya geldi, para kazandırarak gitti. Burada bir kez daha söylüyorum ki, beğenirsiniz-beğenmezsiniz ama Kayserispor´da oynayan futbolcular, göz önünde devamlı tutuyorsa inanın ki bir alıcı ortaya çıkıyor. Yaşanan süreçte yönetime ?şöyle yaptın´ ya da ?böyle yaptın´ demek, şu anda doğru değil diye düşünüyorum. Belki de hiç para kazandırmayacak olan bir futbolcudan, gelir elde edilmiş oldu. Bunu düşünerek bence Mendes transferini yorumlamalıyız?