MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR´DA SEÇİM NE OLACAK?

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Süper Lig temsilcimiz Kayserispor´da yaklaşan seçim öncesinde ne olacağı hala net bir şekilde cevap bulamadı. Cumartesi günü yapılacak olan seçimli genel kurul öncesinde de ortada aday yok. Mevcut Başkan Erol Bedir başkanlık konusundaki soruları geçiştirerek ?Seçim gününe kadar görevimizi yapacağız´ diyor. Bu söylem net bir şekilde sonrasında neleri ortaya çıkartacak diye hala insanların düşünmesine neden oluyor.

Mevcut başkan eğer ki görevine devam edecekse, o zaman bazı istekleri var. O da göreve gelmek isteyecek herkesimin ilk şart olarak ortaya koyacağı konular. Yani kulübün mali yapısındaki sıkışıklığın giderilmesi için kaynak bulunması. Bu konuda geçen hafta Ankara´da yapılan toplantı olumlu sonuç vermişe benziyor. Bazı işadamları ve bazı kurumlardan alınacak olan desteklerle, Kayserispor´un sıkışıklığı giderilecek gibi görünüyor. Daha önce de belirttiğim gibi maliyetlerin yüksek olduğu ve para kazanma konusunda da sıkıntının yaşandığı kulüpte en azından 20 ila 30 milyon TL gibi bir sıcak girişe ihtiyaç var. Bunu da öyle uzun soluklu bir giriş olarak düşünmeyiniz. Bu sadece yılsonuna kadar mevcuttaki isme nefes aldıracaktır. Bunun dışında çarkın dönmesi için takımın da galibiyetlerine devam etmesi ve federasyondan da ciddi bir hak ediş elde etmesi gerekiyor.

Yani kısacası paraya dayanan bir durum olduğunda şimdi kimseler çıkıp da ?bu takımın başına ben geçeyim´ demiyor. Hani sağda-solda konuşanlar var, ?onlar neden düşünmüyor´ derseniz yine ipin ucu paraya dayanıyor. Bu arada her ne kadar adaylık konusunda bilinmez konuşmalar yapsa da ben mevcuttaki isim Erol Bedir´in yeniden aday olacağını iddia ederek genel kurulun Kayseri´ye ve Kayserispor´a hayırlı olmasını diliyorum?.