MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR´DA ?ŞUMİ´ KANUNLARI!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Kayserispor´da yaklaşan sezon açılışı öncesinde kulüpte hummalı bir transfer çalışması devam ediyor. Yöneticilerin kamp öncesinde, kadroyu oluşturmak için verdiği mücadele bir kenara, teknik heyetin izninin sona ermesiyle işlerin hızlanacağı belirtiliyor. Bayram sonrasında ilimize gelecek olan teknik ekip, yeni gelen ve daha önce de kadroda yer alan futbolcularla ilk kez bir araya gelecek. Burada tanışma faslından daha çok, Teknik Direktör Şumi´nin futbolculara vereceği ilk mesajın ne olacağı merak ediliyor. Hatırlarsanız Şumi ilk kez basın karşısına çıktığında farklı açıklamalar yapmış ve herkesin şaşkınlıkla karşılaşacağı bazı cümleler kullanmıştı. ?Futbolcuların seçiminde fazla etkili olmasak da, onları sezon boyunca eğitip, oynatacak biziz´ diyen Şumi, bu konuda futbolculara nasıl bir yaklaşımda bulunacak şimdiden merak ediyorum.
?Sahada komanda gibi olacaksınız´ denirken, bakınız futbolcuların sezon boyunca hiç boş vakitlerinin kalmayacağı hatta böyle davranan isimlerin de bu kulüpte pek huzurlu olamayacakları ilk dakikalardan itibaren anlatılmış oldu. Bu konuda aslında Kayserispor´da bazı futbolcuların da ismi geçen sezon çıktı. Sıkıntılı olan Welliton ve Lawal´dı.
Bu iki isim hakkında şimdilerde pek konuşulmasa da, Lawal ile yola devam edileceğini pek sanmıyorum. Ama Welliton mecburen kulübün sözleşmeli futbolcusu olması nedeniyle birlikte çalışmaya devam edecektir. İşin ilginci ise Welliton bu yaşanan gelişmelerden sonra kulüpten gitmek için çok uğraşsa da, kendisine ne yazık ki şimdiye kadar resmi bir teklifte bulunulmaması, bu futbolcunun yeni sezonda Şumi´nin istediği formata girmesi anlamına gelecektir. Bakalım idmanlar ve ciddiyet derken idman kaçamağı yapacak isimler nerede baş ağrısı olacak ve ne zaman kendisini gösterecek?