MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR´DA SUMUDİCA NE YAPACAK?

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Kayserispor´da hala Sumudica konusunda ortaya çıkan söylemler ve fısıltılar bitmek bilmiyor. Nitekim sezon için Kayserispor´la anlaşan Şumi, yapılan açıklamalara veya söylemlere pek dikkat edilmeyeceğini vurguluyor. Kayserispor´un aslında teknik heyet konusunda nasıl bir karar verdiğini farklı mekanlarda tartışan Kayserispor kamuoyu ilerleyen dönemlerde bu konudaki durumu net bir şekilde görecek.

Elbette yeni bir başlangıç ve yeni oluşan bir kadroda birçok eksik var. Ama sezon başındaki imza töreninde Şumi´nin yaptığı açıklamalar beni gerçekten etkilemiş ve ?Umarım konuştuklarını başarır´ demiştim. Kadroya yapılan 16 futbolcu takviyesiyle neredeyse yeni bir oluşum yapan Kayserispor, oynadığı maçlarda ilk anlarda pek iyi bir görüntü veremese de, daha sonrasındaki maçlarda kadronun birbirine alışmaya başladığı görüldü.

Zaten ilk olarak Erzurum´da kamp yapan futbolcuların, yurtdışında yapılacak olan kampta daha fazla birlikteliklerinin olacağını belirten Teknik Direktör Şumi, zamana ihtiyaçları olduğunu söylemişti. Bu durum karşısında da sanırım takıma yeni katılan ve sezon başında onca transfer yaparak yeni bir kadro kuran Kayserispor´da Şumi´nin işi hiç kolay olmayacak. Hatırlarsanız alışma döneminden bahsedildiğinde ligin 4-5 haftasının da bu durumu kapsayabileceğini belirtmiştim. Aynı görüşümü burada bir kez daha belirterek kısaca Şumi hakkında sağda solda konuşulanlar ve ülkesinde hala bu teknik adamdan vazgeçilmediğini belirterek; ?Biraz daha Şumi´ye zaman verelim. Bakalım neler olacak. İnanıyorum ki, bu sezon iyi bir Kayserispor bizimle olacak?´ diyorum.

Bu arada Şumi esaslı çıktı. Ülkesinden hala kendisine gel dense de, ?Ben sözümü sezon başında verdim. Gelmek isteğim yerdeyim´ dedi. Ne diyelim, yolunuz açık olsun?