MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR´DA TARAFTAR TAKIMINI BEKLİYOR!


Futbol sezonu öncesi takımların hazırlıkları son aşamasına geldi. Kayserispor´da yeni sezon öncesinde hazırlıklarının son bölümünü tesislerinde yapacak. Avusturya kampında yapmış olduğu hazırlık maçları teknik heyet için bazı mevkilere transferin şart olduğunu göstermişti. Başkan Recep Mamur bu anlam da yurt dışında oynanan son hazırlık maçı ki (Kasımpaşa maçını) izleyerek özellikle belirtilen mevkiler konusunda önüne sunulan isimlerden takıma faydalı olabileceğine inandığını takviye edeceğini söylemişti. İşte şimdi ise yabancı oyunculardan sonra yerli oyuncu konusunda bir arayış içerisinde olan sarı-kırmızılılar, adı birçok kulüple anılan bazı yerli oyunculara kancayı takmaya hazırlanıyor.

Bunların başında uzun zamandır spor kamuoyunda yazılıp çizilen Tarık Çamdal bulunuyor. Galatasaray´da teknik heyet bu futbolcuyla gelecek sezon yoluna devam etmeyeceğini belirtti ve maliyetinden kurtulabilmek adına İstanbul´un temsilcisi bu futbolcuyu isteyen hangi kulübe vereceğini bilemiyor. Kayserispor yaklaşık bir aydır bu futbolcunun adıyla yatıyor kalkıyor. Acaba bu transfer olacak mı, olmayacak mı diyen taraftarlara ise sadece sabırla bekleyin demekten başka bir sözüm de bulunmuyor. Kayserispor pahalı oyuncudan daha çok yerli de olsa, yabancı da olsa ilk 11´de etkili olabilecek isimleri tercih ediyor.

Umarım PTT 1.Lig´de alınan oyuncular takım için gelecekte faydalı olur. Yoksa ilk on biri oluşturduktan sonra her şey bitmiyor. Ligde sakatlıklar, cezalar derken Kayserispor sıkıntı yaşayabilir. Süper Lig´de sahadaki 11 oyuncu kadar yedek kulübesindeki 7 oyuncunun en az 5´inin de adından söz ettirmesi gerekiyor. Umut ediyorum ki spor kamuoyunda konuşulan Tarık ve benzeri isimler takıma gelir. Çünkü Afrika kökenli isimler Avusturya´da kadroya dahil olmuştu, onların vermiş olduğu motive ve güç yerli oyunculara da yansımış olsa gerek ki alt ligden gelenler yurtdışı kampındaki maçlarda kendilerine göstermeye çalıştılar. Diyorum ya lig uzun ve yorucu bir maraton. Bu dönemde ayakta kalan yani ligde kalan başarılı oluyor. Biz bu dönem için sadece ligde kalmayı değil,  10 takım arasında olmayı da hedefliyoruz...