MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR’DA TRANSFER VE YENİ YÖNETİM

OFANSİF - Mustafa GÜRBÜZ


Süper Lig’de bu sezon başka bir Kayserispor olmak için çalışmalar yapan ancak yeterli mali kaynak bulamadığı için eli kolu bağlı bir şekilde beklemede olan Başkan Berna Gözbaşı, gelecek hafta yapılacak olan genel kurul için liste çalışmasına devam ediyor. Bir tarafta takımdan ayrılacak veya kalacak isimler için para arayışı, diğer tarafta kulübe maddi imkân sağlayacak olan isimlerin yönetimde olması için çabalanması gerekecek ki, gerçekten çok zor bir hafta bizi bekliyor. Mali yönden sıkıntılar içinde olan sarı-kırmızılılar bu hafta alacakları yeni kararlarla tüm bu soruların cevaplarını vermiş olacaklar.

Duyumlarım bazı isimlerin yönetimde kalmak eğiliminde olduğudur. Bu konuda Başkan Berna Gözbaşı da mali yardım şartını bu isimlerin karşısına çıkartıyor. Belki yurt dışından birkaç ismi daha yönetim kademesinde kulüpte bu sezon da görebiliriz. Kaldı ki yeni sezonda yönetim öyle 17-19 kişiden oluşmayacak gibi duruyor. Bu konuda önemli bir sayı azaltması yapılacağı da kulağıma gelen fısıltılardan bazılarıdır.

Kayserispor’un aslında yönetimden daha çok yeni sezon öncesinde uğraştığı konu para. Kaynak bulmak konusunda bir iki sponsor görüşmesi olumlu geçse de gelecek olan miktar ne yazık ki bütçeyi karşılamıyor. Bunun içinde eldeki imkânlar deniyor ve herkes gözünü bir anda kaleci Doğan’ın transferine çeviriyor. Eğer ki Lyon veya Lille takımlarının transfer teklifleri konusunda düşünme süresi isteyen Başkan Gözbaşı, sorun olmazsa oradan gelecek olan miktar ile yeni sezonun planlamasını yapacak gibi duruyor. Öncelik tabi ki cezanın ödenmesi, sonrasında ise baş ağrıtacak bir ceza görünmüyor. Son olarak Lyon konusunda olumlu mesajlar verildiği iddia edilse de, sözleşme imzalanmadan net ifade kullanmak istemiyorum. Eğer ki olursa da, gençlere ‘sırada kim’ demek geliyor, benden söylemesi…