MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR´DAN, RİZE´YE DE AYNI TARİFE!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Süper Lig temsilcimiz Kayserispor ligde son haftalarda aldığı galibiyetlere bir yenisini daha ekledi. Deplasmanda oynadığı Çaykur Rizespor maçında sahada deyim yerindeyse basılmadık yer bırakmayan sarı-kırmızılılar ilk saniyelerden itibaren buldukları pozisyonları değerlendirmeye çalıştılar. Koşan ve mücadele eden tarafın temsilcimiz olduğunu belirtirken, bir gerçeği de yani rakibin ortaya koyduğu direncide görmek gerekir.
İlk yarıda atılan 3 gol vardı ve bunların 2´si Kayserispor´a aitti. İlk dakikalarda karşılıklı olarak ataklar olsa da temsilcimiz daha sonrasında oyunda hâkimiyeti eline aldı ve maçın ilk yarısının son düdüğü çalana kadar rakip kaleyi abluka altına aldı. Bu durum aslında ikinci yarıda da değişmedi. Karşılaşmada temsilcimizde tüm futbolcuların ellerinden geleni ortaya koyduklarını söylesem de yine de gözüme birkaçı daha fazla çarptı. Mesela gol atamıyor diye sık sık eleştirdiğimiz Umut resmen rakibin defansını halaç pamuğu gibi savuruyor ve gol yollarına giremeye çalışan arkadaşlarına boşluklar oluşturuyordu. Sadece bunu değil aynı zamanda paslarla da gol için büyük yardımlarda bulunuyordu. Bir diğer isim ise Güray. Geldiği günden bu yana sahada oyununu beğenmeyen yok. Bu maçta da hem performansı, hem de şık bir gol atması ligde adını daha fazla ön plana çıkarttı.
Son saniyede gelen penaltı ise bence çok ağır bir karardı. O pozisyonda bu kadar ağır bir karar verilmemeliydi. Buna rağmen Kayserispor ligdeki 4.maçından da 4-2 galibiyetle ayrılarak büyük bir işi başarmış oldu?