MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR´DAN YENİ BAŞLANGIÇ!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Süper Lig´e bu hafta yeni bir başlangıç yapan deplasmanda Akhisar Belediyespor´a karşı oynayan Kayserispor´un maçını izlerken içinde bir umut yeşerdi. Özellikle sahada ezik oynayan ve rakipleri karşısında savunmasında sıkıntılar yaşayan Kayserispor´un, Akhisar karşısındaki oyunu ve mücadelesi görülmeye değerdi. Maçta ilk yarı ve ikinci yarındın genelinde orta alandaki baskı ve oyundaki ağırlığını hissettirme yönünden gerek Lawal, gerekse de Güray başarılı transferler olduklarını gösterdiler. Yeni transferlerden 3´ü ilk 11 içinde yer aldı ki, diğerlerinin de yer almasıyla, ligin ikinci yarsında farklı bir Kayserispor izleyeceğimizin şimdiden sinyalini almış olduk.
Akhisar karşısında özellikle dikkatimi çeken, gol yollarında etkili olamayışımızdır. Bu konuda Umut´a pek bel bağlamamak gerekiyor. Yakaladığı iki pozisyonu değerlendiremeyerek saç yoldurmaya devam eden Umut´ta bildiğiniz gibiydi. ?Acaba Umut´a pas mı gelmiyor?´ desem ama bu maçta gerçekten etkili vuruşlar yapsa kaleyi bulacak topları dışarı gönderdi. Yeni dönemde orta alanda oyuna hükmetme olayını bu maçta gerçekleştirerek doğru yolda olduğumuzu görme şansını yakaladık. Şimdi iş forvet kanadında etkili olacak oyuncuları o mevkiye monte etmeye kaldı.
Sergen zaten oyunun sonlarına doğru Deniz ile Erkan değişimini yaptı. Baktı ki forvet hattında sıkıntı var en azından buraya takviye yapayım dedi. Her ne kadar sonlara doğru bu hamle yapılsa da istenilen gerçekleşmedi ve beraberlikle bir puana razı olundu. Ama yeni gelenlerin bir bölümü ile böyle bir başlangıç yapıldıysa, bakalım ilerleyen haftalarda bizleri nasıl bir Kayserispor bekleyecek. Bunu şimdiden merakla beklemeye başladım?