MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR´U FİKSTÜRDE İLK HAFTALAR ZORLAYABİLİR!


2016-2017 sezonu öncesinde Süper Lig´de takımların birbirleriyle oynayacakları karşılaşmaların fikstürleri belli oldu. Yapılan fikstür çekimine göre Kayserispor ilk hafta Akhisar´ı sahasında konuk edecek. Bu sezon bazı tedbirler ve bazı uygulamalar yapan federasyon İstanbul takımlarını 2 bölüm halinde fikstüre yerleştirdi.
Takımların aynı anda İstanbul´da maç oynamamaları, bu sayede güvenlik konusunda sıkıntı yaşanmayacağı ifade edildi. Bu uygulamaya bakınca da fikstürde fazla bir oynama gerçekleşmedi. İlk hafta sahasında Akhisar´ı konuk edecek olan Kayserispor 2.hafta deplasmanda Fenerbahçe ile 3.hafta ise sahasında Galatasaray´la karşı karşıya gelecek ve zor bir süreci ilk haftalarda geride bırakmaya çalışacak.
Kayserispor bu ilk haftalarda alacağı sonuçlarla ligde fırtına gibi de esebilir, kötü günler de geçirebilir. Bu tamamen ilk 3 hafta da alacağı sonuçlara bağlı diyebiliriz. İlk haftalarda güçlü ekiplerle karşılaşacak olsa da sarı-kırmızlıların bu avantajına da olabilir. Çünkü lige motive olmamış futbolcular ve birbirleriyle uyum sorunu yaşayacaklar ilk haftalarda sahada fazla bir etki gösteremeyebilirler. Umarım ilk haftalar bu takımlardan olumlu sonuçlar alınır da Kayserispor lige rahat başlar. Yoksa vay ki vay?