MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR´UN ALT YAPISI HAKKINDA!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Kayserispor´da bayram sonrası beklenmeye başladı. En azından yapılan transferlerle birlikte kadroda yer alan isimler ilk çalışmalarına bu zamanda başlayacaklar. Kayserispor´da yeni dönem başlarken aslında benim bugün üzerinde duracağım konu alt yapı olacak. Bu konuda bazı günlerde söylemlerimiz olsa da sosyal medya aracılığı ile bana ulaşanların şikayetleri de giderek artmaktadır. Bu nedenle de alt yapı konusunu bir kez daha gündeme alarak en azından bana ulaşanların seslerini bu işin sorumlularına ulaştırmak istedim. Bakınız daha önceleri de söylediğim gibi alt yapı konusu başlı başına büyük bir konu başlığıdır. Burada belirteceklerim sadece bazı şikayetlerin dile getirilmesi olacaktır. Bu yüzden de farklı bir beklenti içinde olunmasın.
Geçenlerde bir okurumuz bana yazmış olduğu bir yazıda alt yapıdaki seçmelerin anlamsızlığından ve haksızlığından bahsetmiş. Bakınız birkaç cümlelik yazıda şöyle diyor: ?Mustafa Bey, Kayserispor´la alakalı yazılarınızı gördüm. Size bir durumu anlatayım istedim. Kayserispor alt yapı seçmelerine kardeşimi götürdüm. Çocukta normal üstü bir yetenek var. Sağ açık ve orta saha oynamasına rağmen defansta oynattılar ve de defansta da oynamasına rağmen iyi oynadı. Seçmediler! Neye göre seçiyorlar, nasıl seçiyorlar? ?Türk futbolu gelişmiyor´ diyorlar.? diyerek yazısını sürdürmüş. Bu gibi birçok iddia olmasına rağmen hemen peşinen bir hüküm vermek doğru olmaz.
Seçmelerin yapılacağı zamanlarda aslında daha dikkatli olunması gerekir. Futbolcu seçmesi derken de, sporcunun hangi mevkide başarılı olacağı nasıl anlaşılır ki? İşte bu gibi konularda, bence seçmeleri yapan teknik adamlar çocuğuyla gelen velilere bilgi verseler daha anlamlı olacaktır. Bu gibi şikayetlerin gelmemesi için bilgilendirme ve yakın ilişki şart?