MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR´UN, AVUSTURYA KAMPI!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Süper Lig´de zor günler geçiren ve ligde kalmayı sezon bitimiyle başaran Kayserispor´da düğmeye öyle bir basıldı ki, sormayın!  Kadroda yer alan futbolcuların neredeyse tamamı değişti. Sahada koşanları bırakın, yedek kulübesinde sırasını bekleyenlerin dahi değiştiği bir kulüp oldu Kayserispor! Bu değişimle birlikte çalışmalar yapan yeni takımın ilk kampını Erzurum´da yapmasından sonra ikinci kamp durağı Avusturya oldu. Burada hem çalışan, hem de hazırlık maçları yapan temsilcimizin aslında eksikleri de yavaş yavaş giderilmeye çalışılıyor.

Yurt dışında yapılan çalışmaları ve hazırlık maçlarını yakından takip etmeye çalışıyorum. Özellikle hazırlık maçlarının her bölümünde farklı isimlerin sahada mücadele ettiğini söyleyebilirim. Bu mücadelelerde yeni transferlerin birbirleriyle uyum sorunu yaşadıklarını net bir şekilde gördüm. Teknik Direktör Sumudica her ne kadar ?Zamana ihtiyaç var´ dese de, bu zamanın sezonun ilk 4 veya 5 haftasını da kapsayacağını düşünüyorum.

Yapılan maçlarda futbolcuların bazıları ise tam uyum içinde. Mesela bireysel başarılar elde edebilen bazı isimler var. Mendes bu isimlerden birisi. Son oynanan maçta kendi çabalarıyla takımına beraberliği getiren golü bile ferdi başarısıyla attı. Mendes, ferdi başarı örneği ortaya koyarken, bir diğer isim Varela konusu ise hala bende bir soru işaretidir. Transfer olduğu haftalarda herkese kendisini izlettiren ve adından sıkça söz ettiren Varela, ne olduysa daha sonrasında bir duraklama dönemine girdi. Duraklama döneminden hala çıkamayan bu futbolcu için bence özel bir çaba gösterilmelidir. Sadece bu da değil ama kampta daha çok çalışma futbolcuları bekliyor?