MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR´UN BİR SORUNU VAR!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Kayserispor´un Denizlispor karşısında oynadığı oyunu yorumlamak için tamı tamına 24 saat bekledim. ?Bu kadar neden bekledin´ diyenleriniz olabilir. Bu konuda ?sadece maç sonrası hissiyatımla farklı bir şey yazmak istemediğimden´ diye kısa cevap vermek isterim. Çoğu zaman maç sonrasında kalemi elime aldığımda, daha ağır söylemler içinde olduğumu bildiğimden, birazcık zaman geçmesinin iyi olacağını düşündüm. Kısaca bunları ifade ettikten sonra gelelim maçın özetine.

Ligin 5.haftasında alacağı bir galibiyetle üst sıralarda kendisine yer bulmak isteyen Kayserispor´da ne hikmettir ki, bu niyet saha içindeki futbolculara pek yansımamış. Fert fert yorumladığınızda sahada çok kaliteli diye seslendirdiğimiz isimler, ne yazık ki saha içinde bu yakıştırmaların hiç birini sahiplenecek bir çıkış yapamadılar. Kayserispor´da sadece 10 numara Pedro için ayrı bir parantez açmak gerekir. Diğer oyuncuların hala saha içinde gezinmelerine bir anlam veremiyorum. Hani amacımız üzüm yemek, bağcı ile işimiz olmaz diyeceğim ama sahada yürüyen oyuncuları da görünce, aklıma bağcı gelmiyor dersem yalan olur.

Her şey güllük-gülistanlık ise bu futbolcuların sahada oynamamak için ne gibi bir sebepleri olabilir? Acaba paralarını veya aylıklarını alamadılar mı? Bilemiyorum ama bir sebep olduğunu net bir şekilde bir kaz daha görüyorum. Orta alanda çok şey beklenen Mensah evlere şenlik bir futbol ile karşımızdaydı. Sadece Mensah değil, diğer yandan kanatlar ve orta alandaki diğer isimler. Adebayor hala top ezmekle zaman harcıyor. Umut ise önüne gelen fırsatları tepmesi ile Kravets´i aratıyor. Yani anlayacağınız o kadar çok şey var ki anlatılacak. Kısacası beklemek iyi oldu?