MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR´UN, BORCU YOKSA ?ADAY´ ÇOK!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Süper Lig´de hafta sonunda yapılan olağanüstü genel kurul beni yine yanıltmadı. Bundan birkaç ay öncesinde Kayserispor´un sezon arasına girmeden genel kurul yapacağını iddia etmiştim. Dediğim gibi bu olay gerçekleşti ama yönetim konusunda ortada bir bilinmez oluştu. Bunu aşmak için eski yöneticilerden Ahmet Yıldız tüm eleştirilere rağmen bir liste hazırlayarak görevi devraldı. Aslına bakacak olursanız Yıldız, büyük bir cesaret isteyen işi yapmış oldu. Çünkü mali yönden tam bir çıkmazda olduğu iddia edilen kulüp için Kayseri´deki bir çok iş adamı kendisini kıya bucak saklarken, sporun içinde olan birisi olarak Sayın Yıldız´ı yaptığı bu hareket nedeniyle tebrik ediyor, Allah yardımcısı olsun diyorum.
Gelelim genel kurula ve o gün yaşananlara. Aslında söylenecek fazla bir söz yok. Genel kurul salonunda yine bildik isimler vardı. Basın mensupları bir ara genel kurul üyelerinden daha fazlaydı. Zamanla biraz daha kalabalıklaşan genel kurulda amatör spora hizmet edenler yer aldı. Divan Başkanlığı´nı Osman Yozgat yaptı. Baktığınızda ortada kalmayan bir kulüp denebilir ama geçmişte bazı şaşalı dönemleri ve dönemlerin kongrelerinin nasıl olduğunu çok iyi hatırlarız. Bu sefer kimsesizliğe itilmiş bir kulüp havası vardı. Bu genel kurulda ilk defa rastladığım bir olayda oldu. Yönetim listesi apar topar salon dışında yazılarak divana sunuldu. Yani anlayacağınız içim çok acıdı.
Kayserispor bu hale gelecek bir kulüp müydü? Bu hale gelecek değildi ama yanlış tutum ve yönetim biçimi sanırım bu takımı, işin içinden çıkılmaz yaptı. Genel kurulda dikkatimi çeken ki hala bu konuda ağızları bıçak açmıyor kulübün borcudur. ?Bağımsız denetçi inceledi´ dediği sanırım son dönem faaliyetlerdir. Yoksa mahkemelerde bekleyen onca borç bu şekilde aktarılamazdı. Ha bu arada kulüp gerçekten böyle borçsuz ise şimdiden takımı yönetmek için tanıdığım ve hafta sonunda yaptığım görüşmelerde bizzat bu işe girecek ve başkan adayı olacak 3 iş adamı. Tabi ki kulübün borcu yok ve bütçe bu şekildeyse?