MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR´UN CÖMERTLİĞİ TUTTU?

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Süper Lig´de bu hafta deplasmanda Karabük ile karşılaşan ve aldığı başarılı sonuçlardan sonra hiçte hak edilmeyen bir mağlubiyet, canları iyice sıktı. Takımın deplasmanda oynadığı maç ve kadronun saha içindeki hareketleri, aslında mağlubiyetin de habercisi desek yanlış olmaz. Rakibin ceza sahasına girse de, bir türlü son vuruşları yapamayan o şaşalı oyuncularımız, ne yazık ki hafta sonunda 10 kişi kalmış bir rakibe kaybettiler. Hem de deplasmanda oynanan maçın son 30 dakikasını rakip eksik oynamasına rağmen.

Ne desek bilemiyorum ama bu kadar abartılı duruşlar karşısında alınan mağlubiyet, belki de takımın ve taraftarın ayaklarının yere basmasına neden oldu. Çünkü hayallerde, alınacak başarılı sonuçlarla ligde ilk 5 takım arasında olunması bekleniyordu. Bu görüşe rağmen takımın başında yer alan teknik heyet ise ligdeki en zor maç olduğunun altını hafta başından beri kalın bir şekilde çiziyordu. Ne kadar zor bir maç desek de, ligde bundan sonrasında oynanacak maçların daha da zor olacağı ve ligde kolay maçların olmayacağı bilinmelidir. Ligin alt sıralarında yer alan Karabükspor´a, bu mağlubiyetle can suyunu Kayserispor verdi. Umarım bundan sonrasındaki takımlara da aynı cömertliği göstermez. Zira siz ne kadar cömert olursanız olun, her kaybınız sizi aşağıya doğru çekecektir. Sonunda da cömert olduğunuz takımların durumuna düşeceksinizdir.

Kısaca maçı böyle anlatsam da, kadro ve sahada yer alan isimlerin ise neler yaptıklarını ilerleyen günlerde anlatmaya çalışalım?