MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR´UN FİKSTÜRÜ AVANTAJLI!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Kayserispor sezon öncesinde Erzurum´da ikinci kampına başladı. Takım oyuncuları yüksek irtifa merkezinde oksijen depolarken diğer yandan yeni dönemde oynanacak maçların fikstürü de değerlendirilmeye başladı. Kayserispor ilk hafta sahasında Antalyaspor´la karşılaşırken sırasıyla ikinci hafta Bursa, üçüncü hafta Yeni Malatya, dördüncü hafta Fenerbahçe ve beşinci haftada ise Göztepe ile karşılaşacak.

4.ve 5.haftada üst üste deplasmanda maç oynayacak olan Kayserispor´un belki de ligin başında böyle bir maç rotasyonunda olması, sezon başındaki durumu için daha anlamlı olacaktır. Baktığınızda birkaç haftalık bölümde alabileceği puanlar net bir şekilde ifade edilebilir. Mesela sezona başlayacağı Antalyaspor maçı ve sonrasındaki Bursa maçlarından 4 veya 6 puan alması muhtemeldir. Daha sonrasında ise oynayacağı maçlara bakınca kimisi lige yeni başlamış, kimisi de farklı değişikliklerle sahaya çıkmak durumunda kalacak olan takımlar. Sanırım 4.hafta da deplasmanda oynanacak olan Fenerbahçe maçı Kayserispor için bazı değişimlerin de habercisi olacaktır. Mesela yeni transfer denilen isimler dahi bu maçta kendilerini göstermek durumunda kalacaklardır.

Yani kısacası fikstür yönünden iyi olarak nitelendireceğimiz bir kura oldu. Bu kurayı ve maç programını iyi değerlendirerek planlı bir şekilde Kayserispor yeni sezonda ilk yarının sonunda istediklerini elde edebileceği bir puan sayısalına ulaşabilir. Bu sezonu Avrupa olarak hedefleyen Kayserispor´da futbolcular bakalım ne yapacak?