MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR´UN GELECEKTEKİ YÖNETİMİ!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Süper Lig temsilcimiz Kayserispor bu sezonda ligde kalmayı son haftalara bıraksa da, aldığı sonuçlarla bunu başardı. Ligin ilk yarısında 16 maçta sadece 12 puan toplayabilen ve kötü bir gidişat sergileyen takımın, alt lige düşmesine engel olan ilimiz yöneticileri yaptıkları çalışmalarla hedeflerini gerçekleştirmiş oldular. Recep Mamur yönetiminin değişmesi ve takımın yapılanmasında yaşanan köklü değişikliklerden sonra ayağa kalkan Kayserispor, son olarak Konya maçında aldığı galibiyetle ligde kalışını garantilemiş oldu.
16 haftada sadece 12 puan toplayan takım, yaşanan değişim sonrasında oynadığı 15 haftada ise 24 puan toplayarak istatistiksel olarak da büyük bir başarı örneği sergilemiş oldu. Takımda şimdilik her şey güllük-gülistanlık dense de aslında iş hiç de göründüğü gibi değil. Mali olarak büyük bir borç yüküyle uğraşan Kayserispor´un yeni sezonda ligde alacağı bazı mali getiriler ne yazık ki mevcuttaki yönetimi kara kara düşündürüyor. Borçsuz kulüp olarak lanse edilen Kayserispor, ne yazık ki söylendiği gibi borçsuz değil. Ciddi bir borç yüküyle karşı karşıya kalan kulübün bu denli sıkıntılı olduğunu aylar öncesinde dile getirmeme rağmen çok eleştirilmiştim. Ama işin rengi şimdilerde ortaya çıkıyor. O zamanlarda neler söylemiş isem hepsinin teker teker gerçekleşmesi ve ortaya çıkması karşısında hala mali kriterlerini, yerine getiremediği için kulüp, UEFA lisansını alamıyor.
Bakalım bu saatten sonra nasıl adımlar atılacak. Mevcutta başkanlık yapan Erol Bedir görevi nasıl sürdürecek? Yani anlayacağınız önümüzdeki günlerde Kayserispor´da birçok olay ve söyleme açık olduğunu belirtmeliyim?