MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR´UN HALA KAYBETTİĞİ BİR DURUM YOK!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Kayserispor´un bu hafta aldığı mağlubiyet, ligde üst sıralara gelebilmek adına gerçekten önemli bir kayıp olarak yorumlanmaya başlandı. Bu yorumların her ne kadar matematiksel hesaplamalarla alakası olmasa da, gelecek haftalarda yer alan lig programına göre yapıldığı da anlaşılıyor. Ligde kalan maçlarda her ne kadar rakiplerin farklı durumları olsa da, bence bu hafta bir kez daha gösterdi ki ligin alt sıralarında yer alan takımlarında can havliyle mücadelelerini en iyi şekilde ortaya koydukları takdirde, sahadan puan veya puanlarla ayrılmalarında bir sakınca olmuyor.

Kayserispor sahasında kaybettiği bu maç sonrasında deplasmanda alacağı bir galibiyetle hesaplarında yeniden bir düzlüğe çıkacaktır. Daha ligin tamamlanmasına 6 hafta var ki, bu durum karşısında da alınacak toplamda 18 puan takımın tüm hedeflerini gerçekleştirmesine yetecektir. Geçen hafta çok iyi hatırlıyorum yapılan yorumlarda Sivas galibiyeti sonrasında alınacak 9 puanın bu takımın Avrupa Kupası hedefini gerçekleştirmesine yeteceğinden söz ediliyordu.

O yüzden bence hala kaybedilmiş bir durum yok. Sadece saha içinde mücadele eden futbolcuların, Avrupa hedefi konusunda inançlı olmalarını sağlamak ve bu uğurda da motive etmek en doğrusu olacaktır. Ligden düşme konusunu üzerinden atan sarı-kırmızlıların oynayacakları maçlarda alacakları galibiyetlerle, ligin üst sıralarında yer alarak Avrupa´da gelecek sezon oynamaları için sıkı bir kamp çalışmasının yapılması gerekiyor. Bu konuda görev yönetim ve teknik heyete düşüyor?