MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR´UN HEDİYESİ OLDU!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Kayserispor´un mağlubiyeti hiç yakışmadı. Takımın bu haftayı galibiyetle kapatarak alacağı 3 puan ligde kalışı ve ondan sonrasında Avrupa için çıkacağı yolda önemli bir avantajı olacaktı. Alınan sonuç şimdilik sıkıntı vermese de, takımın bu saatten sonra kaybedeceği bir maçının olduğunu da düşünmüyorum. Şimdi gözler bu hafta deplasmanda oynanacak olan Galatasaray maçına çevrilmiş olabilir ama ben önce bu maçı futbolcuların bir kaç kez izlemesinde fayda olacağını düşünüyorum. Özellikle ilk yarıda o kadar yoğun baskıyı gerçekleştiren takımın, bir anda gelen golle sahaya havlu atması anlam vereceğim bir durum değildir. Kaldı ki bu Kayserispor, daha önceleri de geriye düşmesine karşın birçok maçı geri çevrime başarısı göstermiş ve sahadan da istediği sonucu alarak yoluna devam etmiştir.

Kayserispor´un bu sıkıntılı süreci nasıl olur da idare edemediğini anlamaya çalışıyorum. Bazı futbolcuların saha içinde özellikle ikinci yarıda gezer bir pozisyonda olmaları, tribünde maçı izleyenleri de bir hayli gerdi. Defansın bu hafta geriye dönüşleri, Umut´un yine taraftarı umutsuzluğa sürüklemesi ve golden sonra Chery ve orta alandaki Hasan Hüseyin´in boş boş dolaşması. Bilemiyorum ama bu maçın en iyisi kimdi derseniz, uzun süre düşünmek gerektiğinin altını kalın bir şekilde çizerek ?iyi yoktu´ diye cevap verebilirim.

Teknik Direktör Hikmet Karaman maç sonrasında yaptığı açıklamada özelikle ısınmak için sahaya çıkan futbolculardan Lopes ve Atila´nın sakatlanmasından bahsetti ve 4 stoperle Ankaragücü maçına çıktığımızı söyledi. Bu konuda defans 4 stoper de olsa maçta ilk yarı resmen Ankaragücü karşısında üstün olan bizdik. Her ne kadar sakatlık yaşayan isimler olsa da. Bu maçı daha çok yorumlayabiliriz ama bence boşa giden bir mağlubiyet oldu?