MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR´UN İŞİ ZOR!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Süper Lig´de bu hafta sahasında Karabükspor´u konuk eden Kayserispor galibiyetle sahadan ayrılsa da, elde edilen sonuçtan çok ortaya koyduğu oyun konuşulmalıdır. Maç sonrasında yapılan yorumlarda, kulüp tarafı alınan 3 puana odaklanılmasının gerekli olduğunu belirtirken, spor yorumcuları da ligde kalan haftalarda bu şekildeki oyunun Kayserispor´un işini daha zorlaştıracağı görüşünde birleşiyorlar. 

Buradan yola çıkarsak ben de, aynı duyguyla yani işimizin daha da zor olacağını belirterek yazımın eleştiri bölümüne başlamak isterim. Bu maçta yazacaklarım aslında daha önce oynanan Kasımpaşa maçıyla aynı paralelde olabilir. Çünkü geriye düşüldü ve sonrasında biraz ?Gaz´ ile öne geçilecek skor elde edildi. Sonrasında ne oldu? Kayserispor da futbolcular sahada top dolaştırmaya devam ettiler. Yine son dakikalara doğru rakip bir gol bulunca, beraberlik için uzatma anlarında kalemizi abluka altına almaya başladılar. Kayserispor da futbolcular sanırım böyle maçlarda averajı artırmak yerine, rakibi küçümseyerek ayrı telden çalıyorlar. Rakibin de bu ligde mücadele eden ve kendileriyle eş değer performanslara sahip olabileceklerini hiç düşünmüyorlar. Yahu el insaf! Rakip takımda yer alan isimlerde Süper Lig futbolcusu. Onlarında damarlarına basarsanız veya can suyu verirseniz, son ana kadar rakip futbolcularda baskılar altında sizi inletir.

Kayserispor bunu ikinci kez yapıyor. Umarım yönetim bu konularda bir önlem alır. Çünkü rakip Konyaspor ve unutulmasın ki, Konya´da alt taraftan kurtulmak için canla başla mücadele edecektir. Bu şekildeki oyunla devam edilirse, işimiz bu ligde çok zor olacaktır. Çok saç yoldurulacaktır?