MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR´UN LİG HESABI!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Bu hafta sahasında zorlu Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Kayserispor´da futbolcuların bir bölümü Milli Takımlarda, bir bölümü ise sakat olduğu için çalışmalara katılamıyor. Onların yerine idmanlarda diğer isimler yer alıyor. Takımın sabah saatlerinde yaptığı idmanı izleyerek son durumlarını net bir şekilde görmek istedim. Özellikle futbolcuların Fenerbahçe maçı öncesindeki hırsları gözlerimi yaşarttı. Saha içinde birbirlerini incitme pahasına sert topa girişleri, karşısında ?Kayserispor kendine mi geldi?´ diye içimden geçirmeme neden oldu.

Eksiklerinin yokluğunu dahi hissetmeden sahada tam güçleriyle mücadele eden takımın içinde tek sesini yükselten kişi Teknik Direktör Sumudica´ydı. Şumi her topun pas olarak kullanılmasında, oyunu durdurup futbolcularının yapmaları gerekeni bizzat göstererek anlatmaya çalışıyordu. Özel bir taktik denediği bu çalışmada görülüyordu. Hani taraftarın söylemiyle ?çılgın´ bir teknik adam bizim Şumi! Galibiyet alınması için saha kenarında yaptığı hareketlerden çok hırçınlığı ile göze çarpıyor. Yaptığı açıklamada hedefe inandığını her anlamda gösteriyor fakat sahada futbolcuların performansı konusunda ise çözümsüz kaldığı belli oluyor.

Şumi aslında ?takım içinde sorun var´ diyenlere de net bir cevap veriyor. ?Benim takımımda gruplar olmaz´ demeye getirdiği o cümleler, ligde umarım çıkışın bir nedeni olur. Baktığınızda Kayserispor´da kötü gidişat için herhangi bir durum yok. Bunun bilinci ile umarım taraftarın da inancını daha fazla zedelemeden oyuncular kendilerine gelirler ve sezon sonunda ortaya konan hedefi gerçekleştirirler. Her ne kadar ilk 8 içinde olmak cebimizde olsa da, teknik heyetinden yönetimine kadar herkesin aklı Avrupa Kupası´nda?