MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR´UN TEKNİK ADAM OPERASYONU!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Kayserispor´da gergin bekleyiş nihayet sona erdi. Teknik direktör konusunda artık taraftar ?Toto´ oynamaya hazırlanıyordu ki, yöneticiler cuma akşamı bombayı patlattılar. Uçağının arızalanması nedeniyle yeni teknik adam, Kayseri´ye gece yarısı geldi. Artık yeni teknik adam ?Rumen çalıştırıcı Sumi´ oldu. Romanya´da başarılı bir dönem geçiren Sumi, bundan sonraki süreçte Kayserispor´da başarılarını devam ettireceklerini söylerken, şu sözleri ile basın mensuplarının da dikkatini çekmeyi başlardı: ?Benim futbolcularım sahada komando gibi olacaklardır. Sahaya çıktıklarında komandolar düşmanı mutlak öldüreceklerdir´ yani anlayacağınız bu sezon çok koşan ve çok diri bir Kayserispor bizleri, bekliyor diyebilirim.
Rumen çalıştırıcı Sumi bir de, oyuncu transferleriyle ilgili yaptığı açıklamasıyla iyiden iyiye her yönetimin çalışacağı bir isim olduğunu gösterdi. Daha önceleri de söylediğim gibi ?yönetim futbolcu transferleri için girişimler yapmalı, nasıl olsa gelen teknik adam o futbolcuları hazırlamakla görevli´ diye. Aynı görüşleri Sumi´de tekrarladı: ?Listeden isimler seçeriz, yönetim alır ve benim işim o futbolcu veya bu futbolcu değil, gelenleri lige hazır etmek´ dedi.
Gelelim geçen haftaya; teknik adam kim derken yapılan prensip anlaşmaları ve bizlerinde üzerinde durduğu isimlere. Bakınız 10.06.2017 tarihli köşemin içerisinde ?Ertuğrul Sağlam ile el sıkışıldı´ demiştim. Ama birde peşine not yazmıştım. ?İlimiz yöneticileri ve Bakan Mehmet Özhaseki´nin onayı´ demiştim. Malumunuz bazı nedenlerden dolayı bu isim veto yemişe benziyor. Yöneticiler de bu durum karşısında zaman kaybetmemek için yerli değil, yabancı bir çalıştırıcı dediler ve Sumi ile anlaştılar. Ha bu arada planlı bir gelelim-gidelim olmamış. İlk görüşme sonarında ?haydi çıkıp Kayseri´ye gidelim´ olmuş. Sumi ilk görüşmede hiç itiraz etmeden gelip takımda olacağını belirtti. Haydi hayırlısı?