MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR´UN TRANSFER POLİTİKASI SIKINTILI

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Kayserispor son günlerde transferde beklemediğim bir yol izliyor. Özellikle geçen sezon kadroda yer alıp başarılı performans sergileyen isimlerin, teker teker takımdan ayrılma haberleri beni şaşırtıyor. Sadece başarılı futbolcuların takımdan ayrılmaları değil, bir de yapılan takviyelerin büyük bir çoğunluğunun gençlerden oluşması, korkumu bir kat daha artırıyor. Mali yapısı ne kadar bozuk desek de, çıkılmış olunan bu yolun sonunda hüsrana uğrama olasılığı yüksek gibi görünüyor.
Transfer politikasında genç ağırlıklı bir yapıyı düşünen yöneticilerin, belki maliyetlerin aşılmaması için böyle bir yola girdiklerini söylesek de, sezon başladığında yapılan bu aşının tutmayabileceğini ve geçen sezon başında yaşadıklarımızı yeniden yaşamaya başlayabileceğimizi unutmamalıyız. Geçen sezon başında da hatırlarsanız, ?para yok´ denildi ve genç ağırlıklı bir kadro kuruldu. Sonrasında olanlar ve takımın ne denli sıkıntılar yaşadığını herkes gördü.
İşte bu nedenle Kayserispor aynı ligde mücadele edeceği rakiplerini de takip etmeli ve onların aldıkları tecrübeli isimler karşısında nasıl bir kadro kuracağını belirlemelidir.
Baktığınız Güray, Deniz, Rotman gibi isimler bu takımın orta sahasının toparlayıcıları oldular. Elden kayıp gitmeleri ve diğer kiralıkların da olmaması büyük handikap oluşturacaktır. Sarı-kırmızlı yöneticiler biran önce tutundukları bu tavırdan vazgeçmelidirler. En azından kadroya birkaç tane etkili isim takviyesinde bulunmalıdırlar.
Ha bu arada, Genel Menajer Ali Reşat Çağan ile yollar ayrılmış gibi görünüyor. ?Köprü geçildi´ diye düşünülüyorsa, bence yönetim hata ediyor. Bu köprü Süper Lig´de olduğunuz sürece hiç bitmez ve geçilmez...