MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR´UN TRANSFERLERİ

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Kayserispor´da gün geçmiyor ki bir transfer haberi duyulmasın. Yöneticilerin transfer politikasında fazla aceleci olmayacaklarını belirtmelerine karşın, basında ve kamuoyunda birçok ismin sarı-kırmızılı temsilcimizle anılması kafaları karıştırıyor. İsmi duyulan futbolcuların birçoğu ile anlaşıldığının belirtilmesi bazı konuların dedikodusunun çıkmasına neden oluyor. Taraftar ?Bu kadar transfer yapılıyorsa, takımda kimler kalıyor ki´ diye sormaya başladılar.
Yönetim, transferler konusunda bilgi paylaşımı yapmadıkları gibi, kamuoyunda çıkan haberleri de yalanlamayı tercih ediyor. Bu arada yalanladıkları bazı futbolcuları ise ilerleyen günlerde Kayseri´ye gelerek yöneticilerle poz verip, anlaştıklarını belirtiyor. Şimdi diyeceksiniz ki ?Bu nasıl bir iş?´ Fazla bu işi kurcalamadan, yönetimin düşüncesine saygı duymamızın gerekli olduğunu düşünüyorum. Onlar alacakları isimlerin kamuoyunda duyulmasıyla maddi yönden kulübün herhangi bir zarar görmemesini istemektedirler.
Yalnız gelen isimler konusunda ülkemizde başka takımların talip olup olmadıklarını bilmiyorum. Kayserispor´da bayram sonrasında transferlerin büyük bölümü sonuçlanmış ve kadro kurulmuş olacak. Bu nedenle gelenler ve gidenler derken bu kadar ismin kulüple anılması normal.
Ha bu arada yazılıp çizilenlerin bazıları eğer gerçekleşmiyorsa son dakikada oluşan pürüzlerdendir. Mesela Ertuğrul Sağlam konusunda yazmıştık ama ortamdaki malum durumlardan ?veto´ yiyeceği hesaplanmamıştı. Böyle durumlarda vazgeçilme olabileceğinden kamuoyunda konuşulan isimlerin çoğunluğu gelecek dönemde kadroda yer alacak?