MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR´UN TRANSFERLERİ KONUŞULMUYOR DA?

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Süper Lig öncesinde yaşananlar ve takımın yeni sezona başlangıcı derken bakıyorum da, açılışıyla günlerdir kamuoyunda konuşulan Kayserispor umarım ligde de başarılarıyla adından sıkça söz ettirir. Kadir Has Stadı´nda çok görkemli (ki bence çokta güzel oldu) bir açılış gerçekleştiren kulübün, son günlerde transfer ettiği futbolculardan çok, davet ettiği sanatçılar ve dans ekibi tartışılıyor. Tartışılmasın demiyorum ama bu denli konuşmalar son yıllarda o kadar farklı noktalara çekilmeye müsait oldu ki, ne desek boşuna. Hemen hemen her platformda dile gelen yorumlar karşısında bazen de şaşkınlığımı gizleyemiyorum.

Uzun yıllardır böyle bir açılış gerçekleştirmeyen Kayserispor´da konuşulacaklar şöyle bir kenarda dururken, acaba bu konuyu diline dolayanların başka bir düşüncelerimi var diye de düşünmeye başladım. Bakınız borç batağında olan bir kulüpten bahsediyorum. Gerçekten öyle bir borç ki, zaman zaman karşılıklı spor sohbetlerimde, Erciyesspor´u 3 veya 4´e katlayacak borçtan bahsediyorum. Söz konusu Kayserispor olunca meblağın pek önemi olmasa da, bir şeyin hakkını teslim etmeliyiz. O da Erciyesspor bu kadar borç yükü altında olsaydı, sahip çıkılmasını bırakın, tabelasını Süper Lig´den düştüğü sene indirirdik.

Yeni dönem yapan Kayserispor´da, sanatçılardan daha fazla kısa sürse de, 15 dakikalık bölümde 16 yeni transferin ortaya koyduğu performansa kısa bir göz atılmalıydı. Spor gündeminde sıkça konuşulan Asamoah Gyan´dan tutunda, alt liglerden gelen isimlere kadar tüm futbolcuların ne yaptıklarına bakmalıydık. Ne desem bilemiyorum. Ama bu tartışmalar Kayserispor´u bir yere götürmez. Lig başlıyor ve takıma bakalım?