MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR´UN ÜCRET POLİTİKASI VE LAWAL!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Kayserispor transfer çalışmalarında kanat oyuncusu ağırlıklı bir sistemi düşünse de, defans ve orta alana da yapılacak takviyelerin önümüzdeki günlerde belirlenmesi bekleniyor. Özellikle yaz kampı ile sezonun açılışını gerçekleştirecek olan takımda, mevcuttaki kadronun korunması için de büyük çaba harcanıyor. Her ne kadar mevcuttaki futbolcularına transfer teklifleri olduğu belirtilse de, Kulüp Başkanı Erol Bedir resmiyette böyle bir teklifin kendine yapılmadığının altını çiziyor.

Kayserispor mevcuttaki isimlerle geçmiş dönemlerde döviz üzerinden anlaşma yapsa da, yeni dönem artık Türk lirasıyla olacak gibi görünüyor. Bu karar aslında günümüzde yükselen döviz kurlarından fazlaca da etkilenmemeyi ortaya çıkartacaktır. Tabi yabancı oyuncuları ve yerlileri bu fikre ikna hiç kolay olmayacaktır.

Düşünce güzel olsa da umarım kulüpler bu uygulamayı sonuna kadar sürdürürler. Transferde gözler kimlerin geleceğine çevrilmişken diğer yandan kamp içinde geri sayım başladı. Ayın 29´unda Kayserispor tesislerinde çalışmalara başlayacak. İlimize henüz gelemeyen teknik heyetin ise ilerleyen günlerde ki, transferlerin müjdecisi olmasını dilerim. Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, mevcuttaki isimlere yeni takviyeler yapacağını belirtiyor. Bu konuda kanatlar ve orta alan derken, bir de eski isimlere dönüş söz konusu oluyor. Mesela Lawal, ?Kayserispor´da ne yapar?´ diyenleri duyar gibiyim. Şunu söylemekte fayda var;  Lawal, Kayserispor´a gelecekse mutlaka ama mutlaka alacağı ücretin performansına dayalı olmasında ısrar edilmelidir. Malumunuz Lawal´ın buradaki kiralık dönemini ve yaşananları çok iyi hatırlarız?