MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR´UN YENİ DÖNEM SANCISI!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Süper Lig´de bu hafta ilk maçlarını geride bırakan takımlar, ligdeki son durumları daha net bir şekilde görme fırsatını buldular. Özellikle maçlarda hangi takımların transferlerinin lige ve takımlarına adapte olduklarını görmek açısından önemliydi. İlk haftanın kapanış maçında, deplasmanda Galatasaray ile karşılaşan Kayserispor´da alınan sonuç ise taraftarı üzdü. ?Yeni dönem sancısı´ olarak da belirtilen bu mağlubiyet, belki de ligdeki ilk hafta olması nedeniyle pek değerlendirmede olmayacaktır. Ama şunu belirtmek isterim ki, bir kaç hafta sonrasında takımdaki son durum daha net bir şekilde göz önünde olacaktır.

Yeni bir ekip ve yeni strateji derken, umarım Teknik Direktör Şumi ne yaptığının bilincindedir. Çünkü saha içindeki dizilişte eksik yanlar çok net bir şekilde görüldü. Daha önce Asamoah Gyan ile Welliton ikilisinin aynı anda büyük işler yapabileceğinden bahsetmiş, hatta bu konudaki görüşlerimi de bir grup Kayserispor taraftarlarıyla ortak sohbetlerimde paylaşmıştım. Hızlı bir isim olan Welliton ve Asamoah ikilisi 3-5-2 sisteminde takımda iyi işler yapar ve çok can yakar demiştim. Gördüğüm kadarıyla Umut ile birlikte ileride oynamak durumunda kalan Gyan, istenileni bu maçta veremedi. Hatta rakibin ceza sahasında etkisiz eleman oldu.

Kayserispor´da Welliton´dan bahsetmiş hızlı bir forvet konusunda eller çabuk tutulmalıdır. Bu futbolcuyla kapılar tamamen kapandıysa yeni isimler, yoksa futbolcu iknası gerekmektedir. Nitekim futbolcuyla anlaşmak kolay olmayacaktır ama takımda ciddi anlamda hücum eksikliği görülmektedir?