MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSERİSPOR´UN YENİ DÖNEMİ!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Uzun süredir ne yapacağı merak konusu olan Kayserispor´da sezon açılışı görkemli bir şekilde yapıldı. Baktığınızda uzun bir gece ve sanatçıların renklendirdiği o gecede de taraftarın tribünde futbolcuları desteklemesi görüldü. Futbolcuların sade bir tören dışında böyle bir organizasyonla tanıtılması onlarda da farkı bir etki oluşturdu. Eskiden hatırlarım sanatçıların geldiği ve taraftarın hem futbolcuları izlediği hem de şarkılarla eğlendiği o dönemler bir kez daha gözümün önünde canlandı. Bu gece ve yankıları da sanırım daha uzun süre konuşulacaktır.

Yaşanan o gecenin ardından sanayide şöyle bir işim dolayısıyla ziyaretlerim oldu. Bu ziyaretlerde yine konu Kayserispor´a geldi. Burada eski yönetim ve yeni yönetimin yaptıkları konuşulurken aslında önemli bir konu hakkındaki vurgu kafamın içinde dönüp durdu. O da; ?Taraftarın bu küskünlüğünün giderilmesi Kayserispor´da sanırım birkaç yıl sürecek?´

 Evet, önemli bir konu. Kayserispor´da taraftarın yavaş yavaş takıma ve futbola olan küskünlüğü giderilmeye çalışılıyor. Bakıldığında sadece 3 bin veya 5 bin civarında kombine satan Kayserispor bu sezonki farklı PR´larla bu sayıyı 13 bine kadar çıkarttı. Aslında bu sayı 20 binlerde de olabilirdi. Ama diyorum ya yönetim farkı. Zaten yönetim farkını konuşurken burada Bakan Mehmet Özhaseki´nin bir söylemi sezon açılış gecesine damgasını vurdu. Kayserispor´un son haline ithafen söylenen o cümle; ?Yönetim zaafıydı, sahip çıkılmayınca takım geriye doğru gider.?