MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSRİ ERCİYESSPOR NE OLACAK?


Kayseri Erciyesspor´da son günlerde merakla beklenen kulübe bir yönetimin talip olup olmayacağıdır. Özellikle kayyımın kasımın ortasına doğru planladığı olağanüstü genel kurul öncesinde hala sessizlik var. Ne yerel yönetimlerden, ne de şehirdeki diğer kesimlerden Erciyesspor ile ilgili olumlu bir adım atılmıyor. Bu kadar kendi halinde bırakılması beni de kara kara düşündürüyor. Çünkü Erciyesspor için herhangi bir kişinin kılını dahi kıpırdatmaması gelecekte bu kulübün günlerinin sayılı olduğunu gösteriyor. Kayseri Erciyesspor Kulübü şanlı tarihine rağmen böyle bir muamele ile karşı karşıya kalıyor ise söylenecek ne olabilir diye de düşünüyorum?
Bence kulübün Onursal başkanlığı görevini yürüten ve yıllarca da hamiliğini yapan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kulübü devralarak borçlar konusunda eski başkanla ortak bir yol bulmalıdır. Bunları söylerken bir gerçeği de burada belirtmek isterim. Melikgazi Belediyesi´nin spor konusunda yükünün ne kadar fazla olduğunu biliyorum. Çünkü Melikgazi Belediye Spor kulübü sadece salon sporlarında voleybol ve basketbol ile ilgilenmiyor, ayrıca uhdesine katmış olduğu bedensel engelli 2 spor kulübüyle de sosyal hayata renk katıyor.
Bunları söylemesem, bildiklerimi paylaşmasam kendimi inkar etmiş olurum. Erciyesspor konusu gerçekten işin içinden çıkılmaz bir hal aldı. Keşke Ziya Eren, kulübü devraldığı dönemdeki haliyle bıraksaydı da almak isteyenlere öylece teslim etseydi. Lakin yaşanan onca süreçte oluşan borç bakıyorum da şimdilerde aşılmaz bir hal almış. Umarım bütün yaşanan bu süreçte Kayseri Erciyesspor için birileri ortaya çıkar da bir ortak yol bulunur. Yoksa kulübün sonu pek de parlak görünmüyor?


18 EKIM 2016 KAYTV HABER paylaşan: kaytv