MUSTAFA GÜRBÜZ


KAYSRİSPOR´DA MAÇ SEÇME MODASI!

Ofansif - Mustafa Gürbüz


Kayserispor, Türkiye Kupası´nda 5.Tur ilk maçında sahasında konuk ettiği Eyüpspor´u yendi. Yendi diyorum ama bunu içtenlikle veya mutluluk ifade edecek bir şekilde söyleyemiyorum. Maçın daha ilk dakikasından itibaren ortaya konan oyun seyri, tribünde maçı takip edenler kadar bizleri de hiç mi hiç memnun etmedi. Teknik Direktör Şumi´nin maç sonrasında yaptığı açıklama gibi belki de sezon başından bu yana en berbat oyununu izledik; Kayserispor´un.

Saha içinde rakibe karşı yapılan ataklardan tutunda, defanstaki zaaflara kadar, ne konuşsam bilemiyorum. Belli ki artık futbolcular maç ve rakip seçmeye başlamışlar. Her maçı bir final havasında görmekten daha çok, farklı ve ilerleyen zamanda zararlarına olacak bir yönteme geçiş yapmak üzereler. Buna imkan verilmemeli. Hele sadece kupada final bölümlerine ramak kalmışken, herhangi bir kaza ile karşı karşıya kalınmamalıdır.

Bu arada Şumi, maç sonrasında yaptığı açıklamada bir konunun da altını çizdi. Bazı oyuncuları dinlendirdiğini ve yedekte kalanların, bugün sahada olduklarını söyledi. Sahada yer alan bu oyuncular sizce şanslarını iyi kullandılar mı desiniz? Tabi ki de bu sorunun cevabı olumlu olmayacaktır. Çünkü kötü oyun ve motive olunamamasının faturası, bu oyunculara çıktı. Kötü bir oyun ve 3-2´lik skorla galibiyet! Umarım ligde de rakip seçme durumunda olmayız. Nitekim pazartesi günü Alanyaspor maçı var. Lig herhangi bir kazayı kaldıracak bir yapı değil benden söylemesi?